Dansk-tysk musikbranche til møde i Møgeltønder

Onsdag-fredag i den kommende uge vil 20 branchefolk networke og udveksle erfaringer for at styrke og udvikle de musikalske samarbejdsrelationer mellem de to lande.

Repræsentanter fra danske og tyske pladeselskaber, distributører, managements, musikorganisationer m.v. er fra onsdag middag 28. oktober til fredag morgen 30. oktober samlet på Schackenborg Slotskro i Møgeltønder under titlen ”Gipfeltreffen #2”.

Det første ”Gipfeltreffen” blev afviklet i Møgeltønder sidste år og understregede mange fælles berøringsflader. Blandt andet den danske branches ønske om at eksportere musik til Tyskland, såvel som det tyske markeds interesse i at importere dansk musik – og videresælge det internationalt.

Det punkt er derfor en naturlig del af programmet på ”Gipfeltreffen #2”, hvor der via debat-oplæg, rundbordsdiskussioner m.v. vil blev sat fokus på nuværende samarbejder, styrkelse af netværk og identifikation af nye fælles samarbejdsområder.

– Det er en nødvendighed for dansk rytmisk musik at orientere sig mod andre og større markeder og publikumsgrupper end det danske, hvis det stærke kunstneriske og erhvervsmæssige moment skal udbygges. Det er derfor naturligt for os at udvikle de dansk-tyske relationer – ikke blot gennem vores konkrete støtte til turnevirksomhed – men også gennem vedvarende vidensdeling, stimulering af faglige netværk og personlige relationer, siger Gunnar Madsen fra ROSA, som arrangerer ”Gipfeltreffen” sammen med MXD – Music Export Denmark, det aarhusianske produktionscenter for rytmisk musik, Promus og det Hamburg-baserede europæiske produktionsselskab Factory 92.

– Det er vigtigt for os at kende og følge det tyske marked, ligesom det er vigtigt for vore tyske kolleger at kende og forstå den seriøse og brede danske musikproduktion, der i disse år høster stor anerkendelse udenfor egne grænser, slutter Gunnar Madsen.

Det er ambitionen et at gøre ”Gipfeltreffen” til et årligt tilbagevendende musikalsk dansk-tysk møde.