Den strømførende skolebænk

Af Henrik Friis og Olivia Aguilera Malinovsky

Strøm har ry af at være Danmarks nysgerrige og finurlige festival inden for den elektroniske musik, som årets kunstneriske program også afslører, både når det gælder koncertadresser og musikalske indslag – lige fra sovekoncerter i kirker til synthesizer-koncerter for planter!

Men Strøm lægger også vægt på udviklingen af fremtidens elektroniske scene med det specielle Strøm School-program – lige fra at indfange de mindste årgange i det forunderlige elektroniske univers til at understøtte allerede prøvede kræfter med pæn fart på karrieren.

Strøm Knowledge Arena
Under årets festival er kræfterne samlet under titlen Strøm Knowledge Arena. Det er resultatet af et dansk-engelsk-kroatisk samarbejde (Strøm, Sunfall festival i England og Outlook festivalen i Kroatien), der går på tur til de festivaler i de tre lande og har vidensdeling som hovedopdrag.

Under Strøm Knowledge Arena kan elektronisk interesserede i alle afskygninger suge til sig fra morgen til aften med masterclasses, artist talks, workshops, præsentationer, debatsessions og meget mere. I alt 26 indslag bliver det til i Raahuset på Onkel Dannys Plads. Chefen for Strøm School, Lars Juhl, udtaler om Strøm Schools rolle, at den er, at få folk til at mødes og komme hinanden ved – “Raahuset bliver omdannet til en sanselige og åben atmosfære for den elektroniske musik og menneskerne omkring den”, udtaler Lars, og forsætter “Strøm Knowledge Arena er en åben arena for alle”.

Hver dag kl. 11.30-14.30 leder Tony Nwachukwu (CDR, London) en talentworkshop for de (forhåndstilmeldte), der allerede arbejder med elektronisk musik. Der undervises i alt fra beat programming til live performance. Programmet følges op både eftermiddag (15:00-18:00) og aften (19:30-22:00) med sessions med danske /internationale musikere, medier, producere, DJ’, labels m.v. På programmet er bl.a. at finde; om onsdagen Creating Cultural and Social Movement, og senere samme dag er der Career Building in Electronic Music med Blondage, Courtesy og Søs Gunver Ryberg, og torsdag aften er der talk med lederne af festivalerne Strøm, Sunfall, Distortion m.fl. i Music and Public Spaces.

Personligt glæder Lars Juhl sig til paneldebatten Teaching with Technology onsdag aften, som kommer ind på udviklingen af musik teknologi og brugen af teknologiske musikredskaber som f.eks. iPads i musikmiljøet.
Hele programmet for Strøm Knowledge Arena er at finde her.

Men ud over dette ugeprogram, som foregår under selve Strøm festivalen, så foregår Strøm School egentlig på helårsplan.

Det gælder f.eks. Strøm Audio Share. En gang om måneden inviterer Strøm til møde i København, hvor musikere, DJ’s producere og andre interesserede prøver hinandens udstyr. Med mulighed for udlån. Under titlen Homework laver Strøm aftaler med en række kendte producere, som inviterer indenfor i deres studie til en gennemgang af og snak om teknikker, fremgangsmåder, programmer, tips og tricks etc. Og DJ Workshop henvender sig til DJs, som er interesseret i at få skærpet deres ”mixing skills”. Gæsteværterne er kendte inden for genren, og søgningen plejer at være markant fordi de deltagende kommer bag pulten med de kendte og får dyrebar hands-on erfaring til den videre karriere. Og så laver Strøm ikke at forglemme alternativ musikundervisning for skoleelever under titlen Den Elektroniske Skolekoncert.

For info, tilmeldingsprocedurer m.v. følg med på www.stromcph.dk

ROSA er med i baggrundsgruppen for Strøm School, og beklæder desuden formandsposten for Strøm festival.

FOTO: Strøm