Eleverne kastede kærlighed efter Quick Quick Obey

I Quick Quick Obeys spæde begyndelse spillede bandet på Østhimmerlands Ungdomsskole. Nu er de tilbage i forbindelse med deres E-tur på danske efterskoler og har en pladeudgivelse samt adskillige koncerter i bagagen. Denne aften blev de taget imod med åbne arme og dans fra første tone var slået an.

Østhimmerlands Ungdomsskole ligger i den lille landsby Bælum, placeret i billedskønne omgivelser med skove og bakker så langt øjet rækker. Ved ankomst til ungdomsskolen er de billedskønne omgivelser blevet yderligere dekoreret med et let snedække, som får skolen og området til at virke som en oplagt kulisse til den næste julekalender på DR.

IMG_9910 - UllaQuick Quick Obey ankommer på skolen kl. 17, hvor forstander Berno Jacobsen er klar til at tage imod, og han fortæller med det samme, at der vil blive serveret mad inden for meget kort tid. Men det ryster på ingen måde drengene i Quick Quick Obey– de har erfaringen og får sat instrumenterne op på ingen tid. Så der går ikke længe før der bliver leget med kontrabas og piano. Sågar stiger bliver involveret. Det hele bliver optaget på diverse telefoner, og hilsner bliver sendt ud til bandets fans på de sociale medier.

Quick Quick Obey består af Esben på vokal og keys, Mikkel på bas, Søren på trommer og Nikolaj på guitar, og de indtager middagsmaden side om side med eleverne. Forstander Berno sidder også med til bords, og der bliver talt passioneret omkring livet, friheden og undervisningsformen på en ungdomsskole. De fire drenge i Quick Quick Obey mødte i sin tid hinanden i deres tid på en efterskole, så de forstår, hvad det hele handler om, og sætter pris på Bernos holdninger.

IMG_9977 - Ulla

Forsanger Esben leverede en karismatisk præstation denne aften.

Efter middagen er der stadig god tid til koncertstart. Tekniske problemer under lydprøverne gør dog optakten noget stresset for ROSAs udsendte lydmand, men bandet kan tage det hele med en ophøjet ro og et smil på læben. Alt imens har en forventningsfuld skare af ungdomsskolens elever samlet sig udenfor musiksalens døre og venter utålmodigt på at komme ind.

Endelig kommer der styr på lyden, dørene åbnes op, og eleverne stormer ind i salen. På trods af at musiksalen har adskillige stolerækker, stillede eleverne sig på gulvet lige foran bandet, så aftenens optræden kommer til at foregå i øjenhøjde.

Bandet er flankeret af et rødt scenetæppe, belysningen er dæmpet og stemningsfuld – og publikummerne er i højt humør: Scenen er sat til en magisk aften.

Der går heller ikke mange sekunder af aftenens første nummer, før der brydes ud i ukontrolleret glædesdans og kram blandt gode venner. Quick Quick Obey spiller en psykedelisk og drømmende indiepop, og det virker præcis som noget lægen har ordineret til eleverne på Østerhimmerlands ungdomsskole. Bandet selv stråler af spilleglæde og energien i mellem de to parter skaber en elektrisk stemning.

Ved aftenens tredje nummer sænkes tempoet, nu skal der synges om kærlighed. Publikum er dog klar på det hele, en respektfuld ro sænker sig i salen og da nummeret starter, lyser et hjerte op, der dækker størstedelen af væggen bag bandet. Der vugges i takt til musikken, hvis der da ikke kastes håndtegn i form af hjerter imod aftens performere. Ren kærlighed.

IMG_9996

Kærlighed.

Efterfølgende introduceres et par uudgivne numre, “der er kommet til verden gennem en lyst til at lege”, forklarer forsanger Esben. Koncerten rundes af med nummeret ”Sunn”, hvor publikum bliver inviteret til at dele scenen med bandet. Det er en invitation, som eleverne ikke er sene til at tage imod. Quick Quick Obey spiller nu en 360 graders koncert, omgivet af fans på alle sider. Stemningen når sit højdepunkt, og der bliver både crowdsurfet og synkrondanset.

Det sagde eleverne bagefter:
Efter koncertens afslutning flokkes eleverne om de fire bandmedlemmer, der villigt stiller op til billeder og autografskrivning, alt imens der sælges plakater og vinyler fra merch-boden.

Marius:
Hvad synes du om aftenens optræden?
– Rigtig god koncert, med et godt og livligt sceneshow

Hvad var højdepunktet?
– Sidste nummer, helt klart. Det var fedt at de inviterede os med på scenen

Viktor:
Hvad synes du om aftenens optræden?
– Super fed optræden, især bas og trommer havde et godt samspil

Hvad var højdepunktet?
– Det sidste nummer

Var der et lavpunkt?
– At det sluttede

Liv:
Hvad synes du om aftenens optræden?
– Helt vild fedt! De havde en god energi

Hvad var højdepunktet?
– Det sidste nummer.

Det sagde bandet:
Hvordan har det været at være på e-tur?

Esben: – Efterskolesegmentet er et lidt sjovt, dels fordi det lige er dem, man gerne vil have fat i og fordi de kan have så knaldmeget energi. Men de kan også være vanvittigt dovne, helt leaned back. Det tog lige et par jobs at vænne sig til, at man skal være meget direkte i sin kommunikation og bruge andre tricks end man normalt bruger på en scene. Ingen hentydninger, bare direkte! Men så får man også ti-foldigt igen. Publikum i dag var sindssygt sjove at spille for.

Nikolaj: – Det er fedt og anderledes, at spille for folk man kan mærke vil have deres egen fest. De går på efterskole og der kommer noget til dem, der en del af deres fede år (elevernes tid på efterskole, red.) Det er lidt noget andet, end når man går til en ”normal” koncert, hvor man forventer at få serveret alt – ellers står man bare stille. Her kan man godt mærke, at de fra start er gearet op til at give noget igen.

Kamptræning
Hvad føler I, at I får ud af at optræde på E-tur?

Esben: – Vi går ind til det, som var det hvilken som helst seriøs koncert. Man møder udfordringer, man ikke har prøvet før, så man er nødt til at oppe sig lidt.

Mikkel: – Det er kamptræning. Vi har spiller ni jobs på tre uger. Det er mange, og der skal være knald på hver gang.

Esben: – Det er også træning i vores setup. Det er første gang, vi er ude med merchandise til salg. Det lollede vi meget med i starten – det var helt skidt. Så det er vi ved at lære hvordan man får system på.

Nikolaj: – Især plakater til en rimelig penge, er noget som sælger. De syv steder vi har været indtil videre, har vi solgt 50-80 stk.

Esben: – I forhold til hvad man får ud af det, så kommer vi ud og spille for 700-800 unge mennesker, som – kan jeg huske fra min egen tid på efterskole – sætter sig på hjernebarken på en helt anden måde. De er lige i den alder, hvor det bare kan være det vildeste. Det kan forandre noget i forhold til, hvad de ønsker med musik, eller hvad de selv drømmer om og tror på. Vi har den samme historie: Vi startede på en efterskole, vi holdt ved og fik noget ud af det. Om to-tre år har vi måske et kernepublikum rundt omkring, grundet denne tour.

Nikolaj: – Det er alligevel også ret vildt at få lov til at være en lille del af nogle menneskers måske vildeste år i deres unge liv. Det er efterskoleåret jo. Mit år på efterskolen er noget jeg aldrig glemmer, alle koncerterne kan jeg huske. Selv de dårlige. Det kan jeg f.eks. ikke med de koncerter, jeg er taget ud og se i mit voksne liv. Så det er ret vildt, at få lov til at komme ud og spille for nogen, hvor man ved, at det vil komme til at sætte sig på en eller anden måde.

Hvad er planerne for 2015?

Esben: – Ny single, ny musik generelt. Vi skal spille en del i Danmark, og så skal vi forhåbentlig kigge til udlandet. Vi har nogle shows i Norge og har nogle forbindelser, der kan skyde os afsted. Vigtigst af alt vil vi gerne lave en plade mere i år.