Gooms klar til mere spansk accent

Som billedet med Real Madrid-fodboldtøjet som baggrund viser er Gooms klar til koncert i aften i Madrid, Og i morgen skiftes fodboldtrøjen ud med Barcelonas, når den catalanske hovedstad besøges. Begge koncerter sker som del af festivalen med fokus på nordisk kunst og kultur, Días Nórdicos, hvor københavner-gruppen optræder sammen med bands fra de øvrige nordiske lande.

Men allerede 14. september tyvstartede Gooms det spanske fremstød og reklamen for Días Nórdicos-festivalen. Her spillede de på den store Dcode Festival i Madrid med plads til 60.000 tilskuere – og det var en god oplevelse for gruppen.

– Det var en af vores bedste koncerter, mindes Aske Zidore gruppens første udlands-job. – Egentlig havde vi ikke nogen forventninger til jobbet, men for det første var alt bag scenen supertjekket, behandlingen positiv og lyden rigtig god – og så var tilskuermodtagelsen bare fin.

– Nogen kendte allerede vores musik – det må enten have været via vores vinyludgivelse eller download – og i det hele taget var modtagelsen positiv. Også selv om vi måske ikke spiller den letteste musik. Men vi fornemmede, at folk godt kunne lide, når vi gav musikken drejninger og impro-forløb. Måske virker det overraskende i forhold til meget anden musik, fortæller gruppen om jobbet, der var deres første uden for de danske grænser. Nu kommer så to til – og udlandet kommer i høj grad til at have fokus for gruppen i fremtiden:

–  Det er jo ikke dansksproget singersongwriter vi laver…

Gooms spiller i aften på det centrale Madrid-spillested Joy Eslava med en kapacitet på ca. 1000 tilskuere sammen med Hisser (FI), M-Band (IS), Vita Bergen (SE) og Tomorrow We Move To Hawaii (NO). I morgen gælder det Apolo i Barcelona. Det er ROSA, der står for de to dages koncerter i samarbejde med den spanske festival.

Foto: Gooms foran Real Madrid-forretningen på et madrilensk hovedstrøg torsdag formiddag (Foto: Henrik Friis)

logo - statens kunstfondKunstfonden_LOGO_small_JPG
Días Nórdicos er støttet af Statens Kunstfonds Musikudvalg
– og laves i samarbejde mellem MXD, SNYK og projektleder ROSA – Dansk Rock Samråd