Hannah Schneider på E-Tur

Hannah Schneider har lige udgivet sit andet album og er nu klar til efterskole-turné i uge 11 og 12.

Hanna Schneider skal i ugerne 11 og 12 på turné til en række efterskoler. Det sker som afløsning af Christopher, som måtte melde fra på grund af fremrykket release af sin debutplade. Men med Schneiders dejligt poppede melodier og kantede produktioner skal byttet nok falde i elevernes smag.

Me Vs. I
Hannah Schneiders første album ”Hannah Schneider” udkom i 2009, og singlerne ”Waiting for You” og ”Raindrops” blev begge radiohits.

Opfølgeren udkom for få uger siden og hedder ”Me VS. I”. På det nye album har Hannah arbejdet meget ud fra ting, der var lige omkring hende. Blandt andet har hun i et nummer samplet lyden af en dør, der lukker, og i et andet bliver der trommet på et køkkenbord. Grundsporene albummets sange er indspillet i Hannahs lejlighed, lige på nær trommerne, som Fridolin Nordsø står bag lyden af.

Temaerne på den nye plade er især ensomhed og melankoli, men de er dog formidlet med en poppet lethed gennem Hannahs lyse stemme. Albummets første single hedder ”In The Line Of Fire” og om titlen og sangens tekst forklarer Hannah i en pressemeddelelse:

– Singlen handler om at sætte sig selv et sted, hvor man bliver beskudt fra alle sider og ikke kan komme væk. Man har sat sig i skudlinjen. Omkvædets linje ”cause you’re standing between a dog and a tree, putting yourself where you shouldn’t be” maler et humoristisk billede af netop denne situation.

Man kan høre, at den melodiske inspiration kommer fra popmusikken, men produktionerne med de sjove hverdagslyde giver musikken kant.

E-Tur i foråret
Hannah Schneiders efterskoletur ser ud som følger:
12. marts    Magleby Efterskole
13. marts    Ranum Efterskole
14. marts    Vrigsted Efterskole
15. marts    Femmøller Efterskole
19. marts    Vejstrup Gymnastik Efterskole
20. marts    Skanderup Efterskole
21. marts    Østhimmerlands Ungdomsskole

Første efterskoletourné blev arrangeret af ROSA – Dansk Rock Samråd og AFTRYK Festivalen i 2007, og projektet har primært og fortsat til formål at give de deltagende og ofte unge navne live-erfaring fra en længere turné. Desuden vækker koncerterne – forhåbentlig – også elevernes interesse for ny dansk live-musik.