Mod fjerne galakser

Hvem bliver den næste store danske eksportsucces? Det spørgsmål forsøger den samlede danske musikindustri konstant at svare på. Måske kom vi lidt tættere på svaret fredag aften på Reeperbahn Festival. De danske himmelstormere fra The Asteroids Galaxy Tour gør i hvert fald deres til at få skabt opmærksomhed omkring sig selv.

Bandet har allerede fået en pladekontrakt i det engelske, og en distributionsaftale i Tyskland ligger lige om hjørnet. Ja, engelske medier har allerede kaldt bandet for en del af Amy Winehouse og Duffy-bølgen, men det er ikke noget, der falder i god jord hos de to bandmedlemmer.

– Vi føler ikke at vi er en del af nogen bølge, svarer Mette Lindberg da ROSA mødte manden (Lars Bang Iversen) og kvinden bag The Asteroids Galaxy Tour, inden de skulle på scenen på spillestedet Knust i Hamburg.

Den lille forsanger Mette må med sin karismatiske udstråling og kraftfulde stemme finde sig i at blive sammenlignet med utallige kvindelige sangerinder.

– Der er så mange Duffy og Amy (Winehouse red.)-rip offs derude, men vi forsøger virkelig ikke at lyde som nogen andre end os selv.

The Asteroids Galaxy Tour på scenen på Knust i Hamborg

The Asteroids Galaxy Tour er forholdsvis nye på den danske musikscene, men de har allerede forladt landet for at forsøge sig på endnu større markeder. Derfor er bandet nu havnet i London med et engelsk management-firma i ryggen samt en aftale om udgivelse af et kommende album.

– Vi havde masser af tilbud fra danske pladeselskaber, men tanken om at tage den ene Jyllands-tour efter den anden var ikke rigtig noget, der rykkede for os. Hvorfor begrænse sig til et lille marked som det danske når man kan komme ud til flere millioner lyttere, spørger Lars Bang Iversen.

Med en plade der forventes at udkomme til foråret, er det næste skridt for det unge band at få hul igennem til resten af Europa. Tyskland virker som det næste skridt på vejen. Bandet afslører således, at en distributionsaftale i Tyskland formentlig ikke ligger så langt væk. Men at tyskerne er så interesserede i The Asteroids Galaxy Tour, er noget, der kommer bag på dem selv.

 

Mette Lindberg formår med sin
karismatiske udstråling at
tryllebinde publikum.

 

– Vi er egentlig lidt overraskede over, at tyskerne har taget så godt imod os. Nogle af de største tyske radiostationer har os i rotation, og det er uden, at vi på nogen måde har forsøgt at gøre opmærksom på os selv i Tyskland, siger Mette Lindberg.

Med aftenens koncert får The Asteroids Galaxy Tour i hvert fald en unik chance for at vise både det tyske publikum og musikindustri, at bandet er til at regne med fremover. Men det er ikke kun i Tyskland, at interessen breder sig for bandet.

I USA er en af bandets sange nemlig netop blevet udvalgt til at blive brugt i en reklame for Apples iPod. Det er en chance, som ethvert band vil give deres højre arm for at få, og The Asteroids Galaxy Tour udnytter da også den pludselige opmærksomhed ved at udsende en ep i USA om en måned. Med den amerikanske succes følger dog også en hvis nervøsitet.

– Det er meget vigtigt for os ikke at blive kendt som et iPod-band. Heldigvis var der flere amerikanske dj’s, der spillede os inden iPod-reklamen, men det er dog stadig en frygt, at alle pludselig vil referere til os som dem fra iPod-reklamen, siger Lars Bang Iversen.

Hvor langt The Asteroids Galaxy Tour kan nå, er selvfølgelig svært at sige. Men chancen for at vi her har med en af Danmarks næste musikalske eksportsucceser at gøre, er bestemt til stede.