Nephew starter fra bunden

Orange scene, hovednavn til Grøn koncert og totalt udsolgte spillesteder har fulgt Nephew de seneste år. Men det er kun i Danmark, at det forholder sig sådan. I det store udland er der stadig en masse arbejde, der skal gøres, før at hele Danmarks Nephew kan kalde sig et band med international succes.

De har egentlig en del imod sig. De synger på dansk, og så har de indtil videre også hovedsageligt fokuseret arbejdet på Danmark. Men nu forsøger de sig så for alvor i udlandet. Rosa’s udsendte fik en snak med Kristian Riis og Søren Arnholdt fra Nephew før deres koncert lørdag aften på Grünspan ved Reeperbahn Festivalen i Hamburg.

– Vi spiller jo først og fremmest hernede, fordi det er sjovt, og fordi vi er blevet inviteret, siger Kristian Riis.

Men derudover har Nephew også andre grunde til at spille syd for grænsen.

– Vi vil gerne opdyrke nye markeder. Så man kan da godt sige, at det er lidt strategisk, når vi spiller hernede. Vi viser i hvert fald flaget ved at være her, siger Kristian Riis.

Som bekendt synger forsanger Simon Kvamm på dansk, og man kunne derfor forestille sig, at sproget vil være en hæmsko, når der skal kapres tyske fans. Men sådan ser de to ”nevøer” ikke på det.

reeperbahn 2008

Kristian Riis og Søren Arnholdt efter lydprøven lørdag eftermiddag

– Jeg tror det er lige meget, at vi synger på dansk. Vi oplever i hvert fald, at tyskerne måske i virkeligheden finder vores musik en anelse eksotisk på grund af sproget, så jeg vil ikke sige, at det er en barriere, forklarer Søren Arnholdt, inden Kristian Riis fortsætter.

– Man skal jo også huske på, at vi har en del engelske hooklines i vores sange. Det er nok lidt det samme, som når vi i Danmark lytter til et nyt engelsk band. Der lytter man nok også mere til musikken end til teksterne, i hvert fald live.

 

Som en ny start
Når man som Nephew har opnået stort set alt, hvad der kan opnås på den danske rockscene, så kan det virke som at vende tilbage til rødderne, når man pludselig igen står på en mindre klubscene. Lige præcis det faktum er noget, som drengene fra Nephew sætter stor pris på.

– Det er jo en kæmpe udfordring for os, at vende tilbage til de mindre scener som vi spillede på tidligere. Det kræver, at vi måske giver lidt mere af os selv, når vi spiller live. For tyskerne er vi jo bare et band, der spiller noget rockmusik, forklarer Kristian Riis.

Søren Arnholdt nikker og uddyber.

– I Danmark kan man sige, at folk forventer, at vi spiller visse hits. Men her i Tyskland har vi ingen hits, og derfor skal vi først til at opdrage det tyske publikum til at kunne lide Nephew.

Nephew har tidligere oversat deres hit En Wannabe Darth Vader til engelsk, og det nummer spiller de stadig, når de er i udlandet. Men man skal ikke regne med, at oversættelser af de danske tekster vil være noget, som bandet vil gøre brug af fremover.

reeperbahn festival - p� scenen

Der var tæt pakket på Grünspan da Nephew lukkede og slukkede Reeperbahn Festival

– Det var noget vi gjorde for at prøve det af. Det var en undtagelse. På den nye plade, som gerne skulle udkomme kort inde i det nye år, forsøger vi ikke at lave noget, der tilgodeser specielle målgrupper, siger Kristian Riis.

Selvom det altså er det tyske marked, der lørdag aften skal have en påmindelse om, at Nephew stadig eksisterer, så afholder det ikke enkelte hardcore danske fans at følge dem hele vejen til Hamburg. Uden for Grünspan, hvor bandet netop har afholdt lydprøve, sidder fire danske piger som de forreste helt alene i køen indtil spillestedet. Der er endnu syv timer til Nephew går på.