Northern Assembly

Som navnet antyder er Northern Assembly et nordisk fællesskab, hvor man mødes omkring en gensidig kærlighed til både musik og historier.

Netop historiefortælling er en kerneværdi og et centralt omdrejningspunkt i Northern Assembly, som består af sangskriverduoen Andreas Bevan og Dina Danielsdatter, der begge er vaskeægte verdensborgere. De er opvokset alle andre steder end i Danmark – fra den idylliske engelske landsby, til Atlanterhavets vilde Færøerne, til de smukke norske fjelde og til Afrikas højland i Etiopien. Northern Assemblys noget uklare fornemmelse af, hvor ’hjem’ er, giver perspektiv til deres sange, da de ofte kredser omkring temaerne; hjemve og en længsel efter håb, fred og nåde. I sammenspil med Jens Hedegaard og Jesper Smalbro skabes der i Northern Assembly skøn melodisk nordisk folk-musik, der leder tankerne hen på artister som Simon & Garfunkel og Mumford & Sons.

Northern Assembly har udviklet sig stærkt de sidste år, hvor deres optrædener bl.a. har inkluderet SPOT Festival, Tønder Festival og den schweiziske Nordklang Festival. Derudover vandt de sidste efterår den aarhusianske Fatter Eskil Pris, og der arbejdes på nuværende tidspunkt på nyt materiale til udgivelse i løbet af 2016.

E-tur tourplan:

12/10 – Galtrup Musik – og Idrætsefterskole
13/10 – Risskov Efterskole
24/10 – Efterskolen ved Nyborg
25/10 – Nørre Nissum Efterskole
27/10 – Himmerlands Ungdomsskole
31/10 – Klejtrup Musik Efterskole
02/11 – Østhimmerland Ungdomsskole
03/11 – Rudehøj Efterskole