Overvældende publikumssucces til Días Nórdicos

Det var én stor succes, da tredje års udgave af Días Nórdicos blev sat i gang torsdag aften i Madrid. Det islandske band Kúra – efterfulgt af danske Turboweekend – stod for aftenens to åbningskoncerter på spillestedet Matadero de Madrid. Det skete mildest talt for fulde huse og et meget begejstret spansk publikum.

En kæmpe kø af forventningsfulde publikummer strakte sig så langt øjet rakte udenfor indgangen til Matadero, der for første gang i Días Nórdicos’ historie lægger ramme til den nordiske festival.

Det spanske magasin Zona de Obras står bag Días Nórdicos-festivalen, der hvert år dedikerer en måned til at udbrede den nordiske kultur i Spanien, og som i de foregående år præsenter ROSA – Dansk Rock Samråd og SPOT Festival fem bands fra henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island ved festivalens åbningskoncerter. I år i samarbejde med Días Nórdicos, NOMEX og MXD.

Den spanske ‘Kød-by’
På festivalens hjemmeside har publikum kunnet downloade deres invitation til aftenens to koncerter, og med venuets kapacitet på 800 publikummer og aftenens i alt omkring 2500 downloads blev der fuldt hus – og tilmed godt besøgt på pladsen foran også. Matadero de Madrid var i sin tid var byens centraleDen sidste del af køen, foran venuet Matadero de Madrid, der i gamle dage leverede kød til Spaniens befolkning - nu leverer Días Nórdicos nordisk musik, og det er kan spanierne åbenbart ikke få nok af!   slagtehal fyldt med levende kvæg i de store haller, men efter det for fem år siden undergik en total renovering, har det været brugt til et væld af forskellige kulturelle arrangementer.

Islands vulkan i let danseudbrud
Islandske Kúra gik på scenen som festivalens første musikalske indslag, og det unge bands musik ramte lige ned i nerven på det skandinaviske udtryk, der er et af kendetegnene ved Días Nórdicos.

Med en elektronisk og nordisk klangbund fik sangene fat i det spanske publikum, og positive vibrationer og forsangeren Fanneys muntre dansetrin og hop i bare fødder, smittede til det lyttende spanske publikum, og hurtigt var der skabt en festlig stemning i den fyldte sal.

Turbo-tyvstart på weekenden
Da aftenens næste band Turboweekend gik på scenen, blev tempoet sat en tak i vejret men stemningen Turboweekend der, som repræsentation for Danmark, forsatte festen hvor Kúra slap. Og som en blandt publikum sagde efter koncerten: - Det kræver sit band at få et spansk publikum til at hoppe op og ned, men det kunne Turboweekend i dén grad.  holdt sig på samme høje niveau. Dele af publikum kendte nogen af bandets sange på forhånd, og til sidst var der både arme i vejret og råb om ekstranummer.

Dette års udgave af Días Nórdicos blev dermed sat musikalsk i gang med torsdagens koncerter, og publikum kunne derefter se frem til fredagens program med Hanne Kolstø fra Norge, Husky Rescue fra Finland og til sidst Lilla Sällskapet fra Sverige.

På baggrund af den store interesse for musikken, som kunne ses ud fra de populære torsdagskoncerter, forventedes der endnu flere til de tre koncerter om fredagen.