Pop-Pilot 2013

Pop-Pilot anno 2013 har vokseværk

37 piger gør klar til en efterårsferie som Pop-Piloter. Det foregår i år i Køge og Struer, og pigerne kan bl.a. glæde sig til at få besøg af Karen Mukupa og Dicte.

Efterårsferien står for døren og for de 37 piger i alderen 13-16 år, som har tilmeldt sig Pop-Pilot 2013, kommer den til at stå i musikkens tegn. Pop-Pilot er i år delt op i to lejre og placeret i henholdsvis Køge og Struer, hvor de respektive byers musikskoler står klar til at tage imod.

Det overordnede formål med Pop-Pilot er, at stimulere pigernes interesse for at spille musik. Ugen skal fungere som et “rum”, hvor der er plads til eksperimenter og til at afsøge musikkens forskellige kroge – så pigerne forhåbentlig finder frem til et instrument eller musikalsk område, som de gerne vil dyrke fremover. Og så skal det frem for alt være sjovt og spændende.

Hver lejr får tilknyttet fem instruktører, som alle til daglig beskæftiger sig med musik. De er fordelt som følger:

Struer Musikskole:

  • Marianne Søgaard
  • Kristina Holgersen
  • Pernille Gunvad
  • Ihan Haydar
  • Sara Saxild

Køge Musikskole:

  • Maria Timm
  • Sidse Holte
  • Siri Skamby
  • Tikki Hasselriis
  • Kamilia Amélie

Til hvert hold er der knyttet tre ”storesøstre”, som – udover at tage sig af de praktiske ting – er instruktørernes højre hænder, så pigerne kan koncentrere sig om musikken og samtidig have en sjov og lærerig uge.

Desuden vil begge hold kunne opleve gæsteindslag med Karen Mukupa og Dicte.

Populært på bare et år – og der er høje forventninger
Trods blot et enkelt år på bagen har der været mange kommuner, som synes så godt om Pop-Pilot, at de har tilbudt at lægge hus til. I alt 18 kommuner var med i opløbet – så det tegner også godt for fremtiden.

Det er da også en stolt musikskoleleder, Per Odgaard, fra Struer, som glæder sig til at tage imod 19 piger samt deres ”storesøstre” og de fem instruktører:

– Vi bød ind på Pop-Pilot, fordi det udelukkende er for piger – og det er meget interessant. Og vores håb er at starte en tilbagevendende tradition med Pop-Pilot i Struer. Vores målsætning med pigerne er, at de både får skærpet musikinteressen, men også at de knytter sociale bånd, som kan udvikle sig til venskaber.

Både i Køge og i Struer har familie og venner til Pop-Piloterne mulighed for at opleve pigerne på scenen til en afslutningskoncert lørdag 19. oktober.


Pop-Pilot er igangsat og støttet af Statens Kunstråds Musikudvalg, som har udpeget ROSA – Dansk Rock Samråd til at arrangere Pop-Pilot.