Så til søs: Koncerter, sangskrivning. workshops og X Factor-debat på dækket – og under

DFDS Seaways’ samarbejde med ROSA omkring RockCruise-konceptet på København-Oslo overfarten er ikke ”kun” koncerter.

En gang pr. sæson er der efterhånden blevet tradition for at mere vidtgående arrangement, og på torsdag-fredag er det DUP – Danske Uafhængige Pladeselskaber, der omdanner Crown Of Scandinavia til en musikalsk smeltedigel, “Independent Waves”, hvor musikkens verden angribes fra flere vinkler.

Der vil være ”afgangs-jazz” torsdag på dækket med Wonderbrazz, når Crown Of Scandinavia lægger fra land, og der vil være koncerter om aftenen med henholdsvis RebekkaMaria og Thee Attacks. Men i tiden ind imellem vil der både være ”Diskussion af talentkonkurrencer med særlig fokus på X Factor” (gavnlige som negative effekter ved den slags konkurrencer) – og så kan man også opleve sangskrivere sidde i diverse små konference-lokaler rundt omkring på skibet og arbejde på nyt materiale. Det gælder Cody’s Kasper Kaae, Entakts Jonas Willumsen, samt Before The Show-medlemmerne  Andreas B. Stæhr og Laurids Smedegaard.

Independent waves-poster
(klik for større illustration)

Og hjemturen fredag tegner mindst lige så interessant. Wonderbrazz lægger igen fra land (er vejret ikke til dæk-musik bliver det indenbords), og inden henholdsvis Pernille Gundvad og Supercharger slutter aftenen af med koncerter, vil der bl.a. være brancheworkshop om ”Potentielle branchemuligheder i den danske musikbranche”, networking-reception –  og forhåbentlig også smagsprøver på de fire medsejlende sangskriveres sange lavet under sejlladsen.

DUP’s formand Lars Winther fortæller om fin interesse for projektet udefra – bl.a. kommer hele første årgang af eleverne fra Copenhagen Business Schools hold omkring Creative Business Processes ombord for at snuse nyt til sig.

Flere givtige cruises
Men de hidtidige koncerter i denne sæsons RockCruise har også været pænt succesfulde. I forbindelse med C.V.Jørgensen-koncerten i august afrapporterede Johnny Nordentoft fra DFDS’s Business Leader Service f.eks.;

“Jeg tør godt skrive, at koncerten kommer tæt på at være en af de bedste vi endnu har haft på RockCruise. For der var i den grad fest og god stemning med et særdeles oplagt publikum, der tydeligvis var på havet udelukkende for at høre C.V. Jørgensen.”.

Men også mindre etablerede navne kan give effekt – dette var bl.a. Johnny Nordentofts ord efter When Saints Go Machines’ koncert:

“Jeg er ikke i tvivl om, at en koncert med et band af det format som de fire unge herrer i WSGM besidder, giver genlyd udenfor skibet, i særdeleshed taget i betragtning af, hvor mange forskellige typer af vores passagerer der helt åbenlyst havde en meget sjov og anderledes aften i Heaven 11.”

Program for RockCruise.sejlladserne 23.-24. september:
Torsdag (mod Oslo):
16.00 Afgangsjazz v/ Wonderbrazz
17.00 “Diskussion af talentkonkurrencer med særlig fokus på X Factor”.
21.45 RebekkaMaria
23.00 Thee Attacksbr />Undervejs sidder sangskriverne er Kaspar Kaae (CODY), Jonas Willumsen (Entakt), Andreas B Stæhr (Before the Show) og Laurids Smedegaard (Before the Show) i div. små konference/møde-lokaler og skriver/spiller.

Fredag (mod København):
16.00 Afgangsjazz v/ Wonderbrazz
17.00 Branche-workshop – “Potentielle forretningsmuligheder i den danske musikbranche”.
18.30 Reception: Networking + præsentation af sangskrivernes arbejde
21.45 Pernille Gunvad
23.00 Supercharger
Sangskrivning/småkoncerter undervejs (se under torsdagens program).