Tre danske pladser skal besættes til nordisk-schweizisk sangskriver-session

Co-write session i Schweiz i februar kulminerer med koncerter på henholdsvis Nordklang Festival i St. Gallen og SPOT Festival i maj. Ansøgningsfrist 22. november

Syv nordiske og fire schweiziske sangskrivere mødes mandag 10. februar til en fem dage lang sangskriver-session i St. Gallen i det østlige Schweiz. Projektet kaldes Nordklang Sessions og får to kulminationer: dels på Nordklang Festivalen for nordisk musik, hvis afvikling falder sammen med sangskriver-lejrens afslutning. Og så igen på SPOT Festivalen i Aarhus 2. maj.

Tre af de syv nordiske pladser skal besættes af danske sangskrivere, og gerne fra musikkens vækstlag hvad enten det gælder rock, folk, pop – eller beslægtede genrer. Så er man sangskriver med mod på at krydse musikalske klinger med schweiziske og nordiske kolleger, er det med at søge snart – deadline er fredag 22. november. (Brug dette link til ansøgning og vejledning).

Flere af de øvrige pladser er allerede besat: Myrra Ros (Island), Marius Ziska (Færøerne), nordmændene Arne Hovda og Ingvild Skjeldal Waage og schweizerne Maria Gstrein og Gabriela Krapf er alle med. Dertil kommer endnu to schweizere – ud over de tre danskere altså.

En videreudvikling
Nordklang Sessions er en videreudvikling af Nordic Co-Writers, som på initiativ af Mayday Music startede i 2006, og frem til 2010 samlede nordiske singersongwriters til sangskriverlejr i Danmark – lejre som hvert år afsluttedes med koncert på SPOT Festivalen.

Felix van den Berg – leder af Nordklang Festivalen, som ROSA har samarbejdet med hvert år siden festivalstarten i 2007 – syntes så godt om både idé og musik, at han efterfølgende har søgt at føre ideen videre til festivalen i Schweiz, nu inklusive schweiziske musikere.

I år er midlerne så kommet på plads til dette samarbejde, hvor Nordklang Festivalen, ROSA – Dansk Rock Samråd og SPOT Festivalen er hovedarrangørerne, med opbakning fra Iceland Music Export, MXD – Music Export Denmark og Nordens Hus i Torshavn, Færøerne. Mayday Musics Roar Amundsen er praktisk leder af projektet.


Klik her for ansøgning om deltagelse – og vejledning omkring ansøgning.