Turboweekend - stort show i intim ramme på RockCruise. (Foto: Martin Rojen)

Turboweekend skød deres efterskoleturné i gang i Klejtrup

Musiksalen på Klejtrup Efterskole blev fyldt af et jubelbrøl, der næsten overdøvede intromusikken, da de tre gutter fra Turboweekend gjorde deres entré på scenen og startede første nummer af den godt en time lange koncert. Fra første tone var det unge publikum med: de klappede, de hoppede og de crowdsurfede, alt imens Turboweekends elektro-rock strømmede ud gennem højtalerne.

Frontmand Silas Bjerregaard havde godt fat i publikum, hvilket han beviste, da han fik dem ned at sidde, alt imens musikken dalede i intensitet. Eleverne sad stille og kiggede op på scenen, og i det sekund musikken eksploderede igen, gjorde eleverne det samme.

Efter hvert eneste nummer blev trioen – udvidet med Anders Stig

Foto: Sara Krogager

Eleverne var med under hele koncerten.
(Foto: Sara Krogager).

Møller på keyboard – takket med massive klapsalver, råb og hujen, der viste, at de unge mennesker var tilfredse med musikken.
Generelt var der en fin kontakt mellem band og publikum. Det blev endnu engang bevist, da publikum blev opfordret til at synge et ”lå-lå”-kor i starten af en sang – og det blev de trofast ved med selv efter den var slut.

I sidste nummer tog forsanger Silas igen teten og løb en tur rundt i salen. Det fik elverne til at følge efter ham, og efter de havde taget mod til sig endte det med, at der stod 7-8 elever og hoppede på scenen.

Bandet forlod scenen, men de kom hurtigt tilbage og spillede et ekstranummer, for publikum ville ikke slippe dem.

 

Foto: Jon Hededal

Lin Rosenbeck kunne godt lide at det var en
intim-koncert. (Foto: Jon Hededal)

God og fed koncert
Efterfølgende var Julie Nørregaard, Clara Sloth og Lin Rosenbeck alle enige om, at det havde været en rigtig god og fed koncert.

– Det er dejligt, at det er så intimt. Det er jo en helt anden stemning, end hvis man f.eks. går til en festival – vi er jo kun omkring 100, sagde Lin Rosenbeck.

Alle tre piger mente, at publikumskontakten var rigtig god under hele koncerten.

Foto: Jon Hededal

Julie Nørregaard kunne godt lide
publikumskontakten. (Foto: Jon
Hededal).

– Det er specielt fedt, at de er så gode til at få publikum med, og at de går ud til dem, sagde Julie Nørregaard.

Clara Sloth, der allerede havde set Turboweekend flere gange, sagde:

Foto: Jon Hededal

Clara Sloth havde set bandet
før. (Foto: Jon Hededal).

– Der bliver lavet så meget nyt musik hele tiden, men Turboweekend lyder ikke som noget af det, og når man tager til koncert med dem, så er det aldrig det samme, der sker altid noget nyt.

Niklas Runge Skovbo Hansen er ikke fan af bandet, men han udtrykte også begejstring for koncerten:

– Jeg havde ikke hørt dem før, og jeg hører normalt ikke elektro-rock, men det var fedt. De var gode til at piske en stemning op og til at bevæge sig på scenen, sagde han efter showet.

Efterskolekoncerterne er et godt initiativ

Foto: Jon Hededal

Niklas Runge Skovbo Hansen blev positivt
overrasket. (Foto: Jon Hededal).

 

Turboweekend gjorde status over aftenen alt imens de spistes aftensmad i mødelokalet på efterskolen:

– Publikum er meget specielt, sagde forsanger Silas og fortsatte: – Der er den gruppe, der synes, det er mega fedt og som kender musikken på forhånd, og så er der den anden, der ikke rigtig lader sig påvirke – men kan man ramme så mange som muligt, så er det fedt.

Bassist Morten Køie var imponeret over at de unge havde så meget energi, og bliver suppleret af trommeslager Martin Øhlers Petersen, der syntes, at det var fedt, da eleverne kom op på scenen.

Bandet er glade for efterskoleturnéen, som de synes er et godt initiativ.

– Jeg ville ønske, at jeg havde gået på en skole, hvor der var kommet et band for at give en koncert, sluttede Anders.