Panorama: Fantastisk lys blev kastet ud over både Tiegtenkollegiet og publikum til Strøms åbningskoncert.

Vellyd og lys åbnede Strøm Festival – efter endt skolegang

Strøm School – advanced: Mandag aften åbnede Mike Sheridan sammen med Det Danske Ungdomsensemble årets Strøm Festival musikalsk. Scenen var Tietgenkollegiets gård, der udover musikken var fyldt med et flot lysshow. Men allerede mandag eftermiddag åbne “Strømskolen – advanced” op for baggrunden.

Vejrguderne holdt sig i skindet og undlod at lade mere regn falde over København, da der mandag aften blev holdt åbningskoncert på Strøm Festivalen. Det var Mike Sheridan og Det Danske Ungdomsensemble, der havde fået æren af at spille de første toner på årets elektroniske festival. Arrangementet fandt sted i Tietgenkollegiet gård.

Klokken havde passeret halv ti, da de første buer blev strøget over violinerne og publikum tav. I takt med musikken blev vinduerne lyst op med et lysshow, der var smukt og passede til hver eneste tone. Men det var ikke kun lysshowet, der var helt unikt – der var også blevet installeret et 3D lydanlæg i den runde gård, og når man stod der, forstod man, hvorfor det koncerten havde fået navnet ”Panorama”.

Lyden kom fra alle sidder og indhyllede publikum, der samtidig kunne kigge på de smukke visuels.

Cirka halvejs i koncerten forsvandt ensemblet; for igen at dukke op – hver for sig – i silhuetform. De var ganske enkelt placeret i hver deres vindue, hvor der var hvide gardiner trukket for og masser af baglys.

Efter en times tid, var en noget utraditionel koncert forbi, og Strøm 2013 var skudt i gang.

Mike, Morten og jakob: De tre herrer bag Panorama: Mike Sheridan, Morten Ryelund og Jakob Kvist samt moderator Emma Warren fortæller til Strøm Skolens advanced-elever om åbningskoncerten.  – Jeg prøver at opfatte ensemblet som en synthesizer
Men allerede mandag eftermiddag præsenterede Stroem School Advanced information om koncertens baggrund, da der var Red Bull Academy Session med de tre bagmænd Mike Sheridan, Morten Ryelund fra Det Danske Ungdomsensemble og lysdesigner Jakob Kvist.

Her fortalte de tre lidt om, hvordan det havde været at arbejde sammen, og hvordan de var kommet frem til resultatet. Idéen med koncerten var udover 3D lyden, at det hele skulle være én stor enhed.

– Vi vil give publikum en fornemmelse af, at det er hele butikken, der spiller, sagde Jakob Kvist og forklarede at lyset ikke er for-programmet, men at det også blev ”spillet” live – så det hele tiden vil passe helt unikt til musikken.

Mike Sheridan har stået for at skrive noget af musikken, og har udfordret de unge musikere, ved at komponere noget, hvor de selv var med til at bestemme, hvordan det skulle lyde.

– Mit partitur er mere guidelines, end det er et egentlig partitur, fortalte han.

Generelt mener han ikke, der er den store forskel på, at skrive den musik, han normalt laver og så til et ensemble.

– Det har skabt nogle nye tanker hos mig og tilføjet nogle nye lyde til min pallet. Men jeg har prøvet at opfatte ensemblet som en sequencer eller en synthesizer og så har jeg prøvet at gøre det omvendte med min synthesizer, forklarende han om, hvordan han har skrevet musikken til ”Panorama”.