10 efterskolekoncerter med Thomas Buttenschøn – turnéstart på mandag

 

Knap er SupaJan blevet færdig med sin 10 koncerter lange Efterskoleturné – det sker i aften på Hammerum Fri- og Efterskole – før det næste navn står klar til at køre ud som del af ROSAs turné-program:

Thomas Buttenschøn starter mandag på sin efterskole-rundrejse,  som er delt ind i to perioder:  tre jobs i den kommende uge med start mandag på  Faaborgegnens Efterskole – og så en lidt længere tur til november med afslutning 17. november på BGI – Akademiet i Hornsyld.

Thomas Buttenschøn er album-aktuel og har netop udgivet ”Vinder der blæser”. Det er hans fjerde af slagsen, og endnu en gang har anmelderne måttet konstatere, at den blot 26-årige sanger og musiker med den helt personlige/krøllede stemme til stadighed formår at forny sig. Måske fremstår han mørkere og mere hvas og mere kritisk end vanligt på det nye udspil, men heldigvis også legesyg, sprællevende – og frem for alt baserer Buttenschøn det hele på den godt sammenskruede melodi. Selv siger han om ”Vinden der blæser”:

– Jeg har haft brug for at revse samfundet og skælde lidt ud. Jeg synes, at nogen er nødt til at gøre det. Det er en udvikling, der også drejer sig om at tage mig selv mere seriøst. Jeg er ikke længere en voksen teenager. Jeg kan skrive andet end kærlighedssange og glad pop. I starten af min karriere gjorde jeg netop det, fordi jeg gerne ville være i opposition til alt det mørke i dansk rock dengang og syntes, at der var behov for glad musik. Nu er der så meget glad metervarepop og brug for noget mere alvorligt.

* Efterskoleturneerne arrangeres af ROSA – Dansk Rocksamråd, de danske efterskoler samt  AFTRYK Festivalen. Første turné løb af stabelen i  2007, og projektet har primært til formål at give de deltagende og ofte unge navne live-erfaring fra en længere turné. Desuden er målet at vække elevernes interesse for ny dansk live-musik.

Thomas Buttenschøns Efterskoleturné:

26. september –  Faaborgegnens Efterskole
27. september-  Femmøller Efterskole
28. september –  Efterskolen ved Nyborg
07. november – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole
08. november – Hou Maritime Idrætsefterskole
09. november – Vrigsted Efterskole
14. november –  Klank Efterskole
15. november –  Himmerlandscentrets Idrætsefterskole (Haverslev)
16. november – Lystruphave Efterskole
17. november –  BGI – Akademiet (Hornsyld)

 

Læs om turneen her