_uploads_gallery_4_456_full

Columbia vandt kapløbet om The Raveonettes

Columbia vandt kapløbet om The Raveonettes
Henrik Friis

Der kan trækkes en lige linie mellem den verdensomspændende kontrakt til The Raveonettes og SPOT 08-Festivalen i maj.

Efter 14 dages rygter og hvisken i krogene blev det så offentliggjort i går: The Raveonettes er blevet signet til amerikanske Columbia (Sony) – en verdensomspændende aftale der foreløbig gælder to udgivelser ud over cd-ep’en “Whip It On” – og med option på yderligere fire, hvis succesen skulle rulle.

Historien starter for alvor ved SPOT 08-Festivalen i maj, hvor Raveonettes spillede, og hvor den amerikanske musikjournalist-legende David Fricke fra Rolling Stone MAgazine – inviteret i samarbejde mellem Danmarks Radio og ROSA – ikke bare holdt foredrag, men også fik tid til at høre musik: bl.a. The Raveonettes.

Han nøjedes ikke med at rose dem dér, men genså også The Raveonettes ved en showcase på CBGS’s i New York i juli og udbredte sig derefter om gruppens kvaliteter i Rolling Stones’ spalter samt på magasinets hjemmeside. Siden da – og via en række afgørende showcases med Raveonettes i bl.a. New York, Los Angeles, London og “In the City”-messen i Manchester – har gruppen været “jaget vildt” af de store selskaber, hvoraf Columbua (Sony) altså nu er løbet med gevinsten.

Aftalen lyder – ud over et ikke-offentliggjort beløb (men det er rekord-STOOOORT set efter danske forhold) – på tre udgivelser. Den første er “Whip It On”-ep’en, der udkom på Crunchy Frog i maj, mens den næste formodentlig bliver et helt album, som gruppen nu skal i gang med at indspille.

“Whip it on” udgives i løbet af få uger i USA og England hvorefter resten af verden følger hurtigt efter.

Crunchy Frog bevarer rettighederne til The Raveonettes herhjemme, og har med denne aftale scoret endnu en gevinst oven i succes’en med at afsætte Junior Senior til det europæiske marked via aftalen indgået med Universal Records i forsommeren.