Den Sorte Skole under SPOT Festival 2013 - det var dér den franske festival fik øjne og ører op for den danske gruppe. (Foto: Kim Daugaard).

Den Sorte Skole, Sekuoia og Dad Rocks! til vigtig fransk festival

Det er et vedvarende og veludbygget dansk-fransk samarbejde, der i denne uge er skyld i, at de tre danske grupper, Den Sorte Skole, Dad Rocks! og Sekuoia deltager i den prestigefyldte franske festival Trans Musicales i Rennes.

Festivalen med det fulde navn Rencontres Trans Musicales de Rennes løber fra onsdag til lørdag i denne uge og tiltrækker over de fire dage 25.000 franske musikfans og internationale branchefolk. Festivalen er i mange år blevet betragtet som Frankrigs vigtigste for newcomer musik – og som en begivenhed, der præsenterer de nye navne først for det franske publikum. Det er bl.a. Nirvana og Bon Iver eksempler på.

Via Trans Musicales mangeårige samarbejde med SPOT Festivalen (og ROSA) er det i år lykkedes at skabe officielt fokus på den danske scene, under titlen COUPS DE COEUR DANOIS (oversat: Danske hjerteslag). Deraf de tre koncerter med Sekuoia (torsdag), Dad Rocks! (fredag) og Den Sorte Skole (lørdag). Endvidere kaster det også ekstra pressebevågenhed af sig: F.eks. har to af Frankrigs mest indflydelsesrige aviser Le Monde og Libération allerede bekræftet artikler om den danske musik under festivalen.

SPOT-resultat
Desuden er Dad Rocks! sikret otte jobs til februar på den rullende festival Génériq, som besøger fire franske byer – det er sket efter at festivalens booker Kem Lalot så gruppen på SPOT Festivalen i år.