Strømschool: CØm1x lægger beats til den første time i Strøm School.

Det ringer til time med beats og bas

Strøm Skolen – Rookies: I går mandag ringede folkeskolerne ind til time efter en solfyldt sommerferie. Men det var ikke kun folkeskolerne, der ringede ind, den elektroniske festival Strøm slog også dørene op for Strøm School og en uge med masser af beats og bas.

På Strøm er der ikke kun fokus på koncerter, som noget nyt i år har de lavet Strøm School, hvor der bliver holdt oplæg om forskellige emner inden for den elektroniske genre – med så forskelige målgrupper som henholdsvis børn, begyndere, let øvede og helt fremt til specialisterne.

Første time på Strøm School rookies (begyndere/let øvede) fandt sted på KPH, hvor man under navnet ”Create Digital Music” havde fået fat på amerikanske CØm1x aka Dan Freeman, der er underviser på Dubspot-skolen i Brooklyn, New York.

Seancen var bygget op på den meget simple måde, at Dan Freeman skulle vise, hvordan man på 90 minutter kan lave et elektronisk nummer ved at bruge programmet Apelton.

De fremmødte fik dermed en hurtig introduktion til, hvordan man kan skabe musik på elektroniske platforme.

Nogle af de ting, der blev fremhævet var, at digital musik ikke skal lyde, som om det er en robot, der spiller det.

– Musikken skal være mere menneskelig, forklarede Dan Freeman og viste, hvordan man ved at flytte en lille smule på de programmerede blokke kan få musikken til at svinge mere.

– Udover at musikken skal være menneskelig, skal vi også huske på, at stilhed er vigtigt i musik, derfor skal vi ikke bare fylde alle tomme huller ud med noget, fordi vi kan – det menneskelige øre kan alligevel ikke opfange det, sluttede Dan Freeman, da han havde lavet det lovede nummer færdigt.

En spændende og lærerig første time på Strøm School.