Diva på savannen

Det kan virke ubarmhjertigt, at lade en ung sangerinde som Kamilia Amélie stå på scenen foran 75 musikhungrende efterskoleelver. Men det skræmte ikke aftenens artist, og ganske kort tid efter de første toner var slået an, havde hun vundet den vilde flok over på sin side – og dér blev de, denne onsdag aften i sidste uge på Efterskolen For Scenekunst ved Malling.

Med en stilsikker og trænet vokal formåede Kamilia Amélie, at fylde musiklokalets gulv helt op med smilende og dansende elever, og holdt et overbevisende højt niveau, som i den grad fangede de unge lyttere. En elev var da også hurtig til at give Kamilia et stort cadeau, da hun efter koncertens første nummer, ”Ego”, råbte op til hende; ‘Det er simpelthen det fedeste musik jeg har hørt!’ Herfra havde sangerinden efterskolepublikummet i fuld kontrol, og koncerten igennem var hendes usikkerhed over det utraditionelle publikum afløst af store smil og spilleglæde.

Normalt bakkes Kamilia Amélie op af et større band, når hun fremfører sine R’n’B inspirerede numre, men på denne E-tur, bestående af i alt ni koncerter, har hun valgt udelukkende, at lade sig akkompagnere af den talentfulde guitarist Anders Kirkegaard, som tidligere har spillet med blandt andre Sebastian Lind og Barbara Moleko. Man kunne frygte, at dette valg vil gøre hendes musik mindre karakterfuld, da hendes seneste udspil ”Devil” er centreret omkring rendyrket soul og R’n’B og alle de virkemidler det indebærer. Men faktisk havde det en helt anden virkning; numrene var skåret helt ind til benet, de fremstod ærlige, stærke og holdbare, hvilket publikum i den grad tog til sig.

Energi og sociale medierDer var både smil og stor spilleglæde på scenen (Foto: Jesper Jungløw Nielsen)

Aftenens koncert var et intenst sæt på lige knap tre kvarter, som bød på ni sange, fordelt over Kamilia Amélies to soloudgivelser ”Come What May” og”Devil” fra henholdsvis 2012 og 2014. Koncerten igennem blev det unge publikum budt på et meget fint, og ikke mindst personligt, tekstunivers, som bygger på sangerindens egne oplevelser med ulykkelig forelskelse, at vokse fra sine rødder og om at tro på sig selv. Alt sammen noget som de kunne relatere til.

Højdepunktet var uden tvivl de poporienterede ‘Little Darling’ og ‘Believe’, som bød på fællessang, en taktfast klappen og masser af glædesdans hos eleverne. Under koncerten var aftenens sangerinde da heller ikke tøvende med, at rose sit publikum – I er simpelthen så fantastiske alle sammen og I er rigtig gode til at synge med på mine numre. Det er så cool. Tak!

Selvom Amélie havde skruet ned for den musikalske opsætning, så flød energien ud over scenekanten, og hun formåede, at appellere til det unge publikum. Ikke kun ved at inddrage dem i musikken, men ved at få dem til at være en del af selve koncertoplevelsen. Hun havde nemlig medbragt en roll-up, som stod oppe på scenen, hvor eleverne kunne komme op og tage billeder med dem selv ved siden af – og derefter uploade billedet på sociale medier. En god måde at få det unge publikum til at føle, at de ikke kun er tilhørere, men også er en del af koncertens efterspil. Der var da også en længere kø, oppe på scenen efter koncerten, for at få taget et billede til elevernes egne sociale medier.

Flere koncerter og stemningsvideo

Efter koncerten skulle der tages billeder med de glade efterskoleelever (Foto: Jesper Jungløw Nielsen)Efter koncertens afslutning stod Kamilia, som en diva på savannen – midt i flokken af interesserede, som alle vil tale med hende, tage billeder og have en autograf, hvilket de selvfølgelig også fik. Det var tydeligt  at mærke, at eleverne satte stor pris på sangerindens umiddelbarhed, og på trods af, at hun var aftenens stjerne på Efterskolen For Scenekunst, var der ingen nykker at spore. Hun gav sig tid til at tale med alle eleverne, som nysgerrigt stillede hende alverdens spørgsmål.

Lidt over en time efter koncertens afslutning forlod Kamilia Amélie og guitarist Anders Kirkegaard skolen – for allerede dagen efter stod den på en ny efterskolekoncert. De nærmeste dage besøger sangerinden og guitaristen følgende efterskoler:

23/9 – Klejtrup Musikefterskole

24/9 – Vrigsted Efterskole

25/9 – Østhimmerlands Ungdomsskole

29/9 – Femmøller Efterskole

30/9 – Rudehøj Efterskole

Læs mere om de kommende koncerter her

I videoen nedenfor kan du se et længere stemningsinterview med Kamilia Amélie fra koncerten på Efterskolen For Scenekunst:

 

 

Kamilia Amélie kan også opleves på ROSAs Pop-Pilot for musikinteresserede piger, som finder sted i efterårsferien i Næstved og Odense, hvor ti engagerede instruktører sætter rammerne for to musik-camps i alderen 13-16. Læse mere om Pop-Pilot her