top of page

– Det er en drøm at komme ud at spille for mennesker, der i den grad er åbne over for ens musik.

2. feb. 2023

Goss er med på næste weekends Nordklang Festival i Schweiz – sanger Mads Damsgaard har prøvet det før og glæder sig stort til gensynet.

Nordklang er en sej lille festival i St. Gallen i det østlige Schweiz, der år efter år præsenterer nordisk musik over en februar-weekend – alt sammen baseret på lokal arbejdskraft, engagement og en stærk, vedholdende interesse for nordisk kultur.


Efter to corona-aflyste år er festivalen nu tilbage på benene i St. Gallens billedskønne gamle midtby, og en af de danske deltagende, Mads Damsgaard fra bandet Goss fortæller hvorfor, han som dansk musiker i dén grad glæder sig til at komme tilbage:


– Jeg var på festivalen i sin tid med Reptile Youth, og det var bare så fedt at spille der. Det er en drøm at komme ud at spille for mennesker, der i den grad er åben over for ens musik – folk der er nysgerrige og tager bare ud og lytter til det man præsenterer, selv om de ikke kender spor til det på forhånd.


– Og så kan man også mærke, at der er en stor lokal kraft bag festivalen, det giver arrangementet et ekstra drive og en ekstra power, siger Mads Damsgaard, der den kommende tid vil prøve at finde steder som netop St. Gallen, hvor Goss kan føle, at der er gode energier, som, som der kan bygges videre på udenlands – samtidig med at tankerne så småt går i retning af at få skabt et nyt album.


Festivalen kuraterer selv

Det er folkene bag festivalen, der selv følger den nordiske scene og kuraterer programmet, og lørdag er den store festivaldag med 14 koncerter, hvor der ud over Goss er der dansk deltagelse af A Mess, Go Go Berlin og Ravi Kuma (sidstnævnte med to koncerter).


Men det hele starter med med en helaftenskoncert fredag under titlen “Nordklang Sessions”, hvor en gruppe nordiske sangskrivere sammen med schweiziske kolleger har skrevet helt nye sange sammen på en camp i alperne i ugen op til denne specielle optræden. Her er der fra dansk side deltagelse af Bette Dandanell, Laurits Steinberg og Luna Ersahin.

Campen ledes af danske Roar Amundsen.


ROSA samarbejder med og støtter Nordklang Festival – og har gjort det siden festivalens start.


Læs mere om Nordklang festivalen her.


Hør, hvordan det gik Goss på Nordklang 2023 i videoen her:4.png
bottom of page