top of page

BauSongs 2023: Kreativiteten er uden grænser, når genrer og kulturer mødes i et musikalsk samarbejde i Berlin

Henrik Friis

23. aug. 2023

For anden gang skal danske og tyske musikere mødes og samarbejde om at skabe ny musik, når sangskrivercampen, BauSongs, finder sted fra 28. august til 1. september 2023 i Berlin.

BauSongs er inspireret af den danske højskoletradition, og deltagerne kommer derfor til at bo sammen, spise sammen og lære sammen. Sangskrivercampen kan egentlig forstås som en træningslejr, hvor årets 12 deltagere i fællesskab kommer til at idéudvikle, skabe ny musik og udforske kulturlivet i Berlin gennem kunstnerbesøg og koncertoplevelser. 


Foruden hinanden kommer deltagerne også til at samarbejde med campens tre undervisere Kaspar Kaae (sangskriver i CODY og filmkomponist), Greta Schenk (GRETA) og Michael Møller (moi Caprice og The Mountain). 


Det er studierne hos Bauteil 3, der danner de helt særlige rammer for BauSongs. Lokalerne ligger i den berømte, tidligere lufthavn Tempelhof, som i dag bruges som et center for kreativitet og kultur. 


Årets deltagere er blevet udvalgt blandt 36 ansøgere på baggrund af et open call, hvor alle danske og tyske musikere kunne ansøge om deltagelse. Campen er dog primært målrettet upcoming talenter. 


BauSongs arrangeres i samarbejde mellem Kaspar Kaae, Michael Møller, ROSA, DPA, Tempi, Den Danske Ambassade i Berlin og Statens Kunstfond. Projektet er en del af NEUSTART initiativet. 


- - -


NEUSTART er en opgradering af dansk musiklivs samarbejde med den tyske musikbranche. NEUSTART løftes af dansk musiks fire genreorganisationer: JazzDanmark, ROSA, Art Music Denmark og Tempi samt MXD – Music Export Denmark, i samarbejde med Den Danske Ambassade i Berlin og Statens Kunstfond.


4.png
bottom of page