top of page

Danish Night med Lydmor, Lasse Matthiessen og JJ Paulo

12. okt. 2023

Onsdag aften gav Lydmor, Lasse Matthiessen og JJ Paulo koncerter i Berlin som en del af det nye Neustart-samarbejde med den tyske radiostation FluxFM.

“Radio er et kæmpe marked (i Tyskland), så det spiller stadig en stor rolle i forhold til at promovere artister,” fortæller Daniel Meinel, der sidder i musikredaktionen ved FluxFM og var vært ved Danish Night på FluxBau.


Som verdens tredjestørste musikmarked kan Tyskland være en vigtig spiller, hvis man som dansk artist drømmer om at slå igennem internationalt. Her spiller særligt radio en vigtig rolle i den tyske musikbranche. Med flere tusinde forskellige kanaler og mere end 30 millioner daglige lyttere, er Tyskland et vaskeægte radioland til trods for tidens mange streamingmuligheder. 


Daniel Meinel bemærker yderligere, at de spiller mange danske artister på deres radioprogram og er meget tætte med den skandinaviske musikscene.

“Her i Berlin er der en musikscene for alt. Der er en dansk musikscene, og danskere der bor her, og derfor giver god mening at lave en showcase som denne.”


Onsdag aften var det blevet tid til en aften i den danske musiks tegn. De tre danske acts Lydmor, Lasse Mathiesen og JJ Paulo var aftenens hovedpersoner til en dansk showcase i Berlin på FluxBau – det officielle hang-out spot for FluxFM. De tre acts er blevet udvalgt på baggrund af et open call fra MXD, ROSA og Tempi og var tidligere på dagen med i et liveinterview på FluxFM.


Aftenens koncerter blev skudt i gang af Lydmor, som fangede publikum med et nærværende og inderligt set af sange fra sit akustiske album blandet med akustiske udgaver af kendte elektroniske numre.

“Der er en anden vibe end i Danmark," fortæller Lydmor, der også under et af hendes numre udtrykte stor taknemmelighed for, hvor lyttende og nærværende publikummet var.


Hun fortæller, at der typisk er en anden kultur for koncerter og liveoplevleser i Tyskland. 

“Tyske venues er tit mere afhængige af, at der kommer folk. Derfor bliver der brugt mere energi på promotion, og derfor kommer der for det meste også mange til koncerterne.” 


MXD, ROSA og Tempi fik også support i at promovere den danske aften gennem samarbejde med det tyske PR-bureau, Factory 92. Det lykkedes at samle et publikum af både tyskere og danskere, som kom for at opleve den danske musik i de stemningsfyldte rammer på FluxBau. 


Lydmor forklarer, at der er en god mulighed for hende i at spille på FluxBau - især efter nogle hårde år for danske artister under corona. “Jeg var heldig, at jeg var stor nok i Danmark til at overleve, og nu forsøger vi at komme ud i udlandet, og det er så rart at være tilbage. Det er begyndt at åbne op igen, og nu er jeg her... fuck, hvor har jeg savnet den internationale scene.”

 

Aftenens anden act var Lasse Mathiesen, som allerede har trådt sine musikalske stier i Tyskland og har spillet på en lang række tyske festivaler. Han fortæller, at det kan være lettere at slå igennem i Tyskland, særligt på grund af radiomediets popularitet. Tyskland har radiokanaler for stort set alle musikalske genrer og nicher, og derfor er der flere kanaler at blive afspillet og ekponeret på som upcoming artist.


Under Neustart-samarbejdet har MXD, ROSA og Tempi indgået et samarbejde med den tyske radiokanal, FluxFM, som har 28.000 lyttere i timen og ca. 200.000 lyttere dagligt. I løbet af sommeren og hen i efteråret har FluxFM hver onsdag afholdt Bergfest – et koncertformat, som er et hit blandt radioens lyttere.


NEUSTART er en opgradering af dansk musiklivs samarbejde med den tyske musikbranche. NEUSTART løftes af dansk musiks fire genreorganisationer: JazzDanmark, ROSA, Art Music Denmark og Tempi samt MXD – Music Export Denmark, i samarbejde med Den Danske Ambassade i Berlin og Statens Kunstfond.

4.png
bottom of page