top of page

Dansk-tysk musikmøde: “Det er folk med et crazy drive - med selvtillid og talent”

19. jun. 2023

Fire tyske sangskrivere, Cutfather, Aarhus Calling og danske talenter samlet til 30 timers intenst program.

Af Henrik Friis og Lea Strandby. Fotos: Lea Strandby


Hurtigt - men også skarpt og effektivt:


Fire tyske top-writers og producers ankom til København tirsdag formiddag, og inden de blev kørt tilbage til lufthavnen Kastrup halvandet døgn senere, havde de hver deltaget i to sessions i bl.a. Cutfathers studie i Njalsgade med 6 færdigproducerede sange som resultat, de havde givet råd til og networket med tre udvalgte danske sangskriver/-producer-talenter - og så havde de i øvrigt deltaget i MXD’s samtidige networking-middag for dansk-tysk musikbranche. Så kan man altid sove, når man bliver gammel…


Det var Aarhus Calling, Cutfather og ROSA, som stod for initiativet. De fire tyskere var hentet hertil i samarbejde med Aarhus Callings Rewan Riko som tovholder. Cutfather var vært og lagde et af studierne til i samarbejde med studie-producerne Kasper Holm Larsen og Jacob Ubizz. Og dertil kom de tre talenter udvalgt efter et Open Call.


Arrangementet er en del af NEUSTART-initiativet, der har til formål at øge samarbejdet mellem den danske og tyske musikverden, og fra alle parter lød der kun positive toner oven på det givtige, koncentrerede forløb:


"De her folk er på et helt andet internationalt plan, hvor det giver mening, at vi stikker hovederne sammen," fortæller Cutfather.

Cutfather - vært “Da jeg lige fik kaldet og blev spurgt, om vi skulle lave denne komsammen med tyskerne, tænkte jeg "yes endelig!". Og da jeg så lige begyndte at grave i, hvilken type writers og gæster, vi fik besøg af, så fandt jeg ud af, at der også er sket meget i Tyskland, siden jeg sidst forsøgte at lave noget dernede for mange år siden. Niveauet er meget, meget højere nu sangskrivermæssigt, end hvad det har været tidligere. 

Det er et meget glædeligt gensyn. Jeg tror, vi kan få rigtig meget gavn af hinanden. De her folk er på et helt andet internationalt plan, hvor det giver mening, at vi stikker hovederne sammen.


René Miller (D), har co-skrevet sange for  Zoe Wees, Topic, A7S, Mike Perry m.fl.

“Det er en really cool camp. Man oplever igen og igen, at vi alle elsker musik rigtigt højt - og alle er interesserede i at bonde og lave musik sammen. Derfor skuffer de her camps aldrig.


Jeg kender Cutfather og har samarbejdet med ham før - under pandemien -  men har ikke mødt ham personligt før nu. Noget af det vi laver her, er virkelig specielt. Det er jo ikke længere siden, at vi mødtes første gang - i går - og vi har allerede de her dybe talks… Så det hele er dejligt  - det har været en dejlig journey…”


ÁSDÍS (D), har skrevet for  Sophie Simmons, Deadmau5 m.fl.“Det her job er altid nyt - hver eneste dag -  men dette er meget interessant, på grund af det niveau musikerne er på. Det er folk med et crazy drive - med selvtillid og talent. Det er ekstremt rewarding, at være her. Der er en fed vibe.Jeg vidste det ville blive fedt... Man ved egentlig ikke, hvad man skal forvente, men alle er mødt op for at skrive god musik. Det hele er fedt. Meget fed vibe - meget welcoming.


Rachel Bonad, udvalgt dansk talent ”Jeg kan bare rigtigt godt lide ideen om at "kom og vær med  - vi er i en kreativ boble”. Hvis du vil byde ind, er du velkommen til det - du skal ikke komme i sit stiveste puds, du skal bare komme som du er. Da vi kom ind til sessionen med kvinderne, der var en feeling af... bad bitch, jeg ejer stedet - vi er samlet som kvinder, der bare kan få lov til at snakke om alt muligt. Alle de ting, som man ikke oplever til store sessions, hvor man kan blive intimideret af magtfulde mænd. Det her skal ikke være en feminist-rapport, men det er bare fedt, at man kan få lov til at være kvinde i den her branche - at vi bliver taget lige så seriøst. Det synes jeg er mega fedt”.


Astrid Ankjær, udvalgt dansk talent “Forinden havde jeg tænkt på, om man så bare “vil have sit eget igennem”. Men man bliver helt grebet af sangen. Man er indforstået omkring, at det virkelig er sangen, det drejer sig om. I stedet for, at man bliver misforstået - eller at der ikke er plads til en. Men det er slet ikke det, det handler om: Det handler om, at lægge alt det man er ned i en fælles skål. Jeg har følt mig tryg nok til at dele sensitive personlige ting ud, og har nydt at høre, hvordan andre også har lukket op. Jeg føler mig virkelig inkluderet”.


Enilora (Karoline Stensen), udvalgt dansk talent "Det har været en dejlig naturlig og afslappende feeling. Det har været en dag, hvor man får sået nogle frø, og har fået vibes om hvad de andre laver - og det i sig selv er megafedt. Jeg føler mig meget inspireret. Jeg flytter snart til København og har ikke etableret mig endnu. Men nu har jeg en feeling af, at “det her er bare dig”. Det her er et stop på vejen, som fører videre til noget andet”.

4.png
bottom of page