top of page

Fem priser og en festlig aften til DMA Blues

17. aug. 2023

Tre DMA-statuetter blev uddelt, og to blå ildsjæle blev hyldet, da Danish Music Awards Blues løb af stablen i Ridehuset i Randers onsdag aften.

Publikum i et dejligt fyldt Ridehus var vidne til knap to timers blåt og højt humør, da dansk blues og omegn igen blev hyldet i Randers onsdag aften.


Udover prisoverrækkelserne fik publikum også fornøjelsen af tre forskellige bud på bluesinspireret musik anno 2023. Først med Twang og deres humoristiske blåfarvede take på amerikansk folkemusik. Dernæst Kira Skov Trio med den barfodede frontfigurs mørkrandede, personlige udtryk i et nøgternt arrangement. Og endelig Pay Day med Oscar Mukherjee i spidsen til at kigge både frem og tilbage i blueshistorien.


Musikken dannede rammen om ialt fem prisuddelinger. Tre DMA-statuetter til henholdsvis  “Blues Liveprisen” og “Årets Danske Bluesudgivelse”, samt “Ud Af Det Blå"-prisen, der tildeles et navn, der har et nyt eller anderledes take på bluesmusikken. Derudover blev to ildsjæle i år hædret med henholdsvis “Årets Hoochie Coochie Man/Woman"-priser for deres arbejde for den danske bluesscene. 


Blues Liveprisen 2023: Thorbjørn Risager & The Black Tornado. 

Om prismodtageren siges det bl.a.: “Thorbjørn Risager & The Black Tornado er blandt landets førende roots-rockere og har i løbet af de sidste 20 år opbygget deres position på både den nationale og internationale blues-scene. Deres koncerter er højenergiske, og Risagers stemme er lidt af en naturkraft i sig selv. Man kan ikke undgå at blive bidt af den vaskeægte blues-stemning, når Risager og band er på scenen.”


Ud Af Det Blå"-prisen 2023: Katrine Schmidt. 

Citat fra juryens begrundelsen: "En gudsbenådet sanger, der meget smagfuldt afholder sig fra al vokalakrobatik. Ikke overdrevet 'bluesy', men skriver virkelig fine og personlige sange, og omgiver sig med klassemusikere."


Årets Danske Bluesudgivelse 2023: Thorbjørn Risager & The Black Tornado, "Navigation Blues". 

Begrundelsen sagde bl.a.: “Endnu et pletskud fra Thorbjørn! Albummet er intenst og meget varieret, og prøver nye grænser af i musikken. Med en meget karakteristisk vokal og en lige så karakteristisk 'rockende og drivende' stil. Et stærkt udspil som både er blevet noteret herhjemme og i udlandet." 


Årets Hoochie Coochie Man 2023: Laust 'Krudtmejer' Nielsen. 

Klip fra begrundelsen: "Laust er en sand ildsjæl, der arbejder med musikken på mange forskellige måder – både som musiker, producer og iværksætter. Han formår at skabe nye konstellationer på tværs af kommune- og landegrænser, og forener nyskabelse med traditioner."


Årets Hoochie Coochie Woman 2023: Sahra da Silva.

Om Sahra siges det: "Sahra har et imponerende publikumstække og et musikalsk overskud. Hun har spillet med de største navne herhjemme. Hun har repræsenteret Danmark ved European Blues Challenge her i sommer. Og i aften udfylder hun rollen som konferencier. Hun er i det hele taget et blåt es og en stærk kvindelig ambassadør for den danske blues".


- - -

Danish Music Awards Blues arrangeres af JazzDanmark, Tempi, ROSA og Turbinen i Randers med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfond.

DMF – Dansk Musiker Forbund har sponseret en af aftenens statuetter. 

4.png
bottom of page