top of page

Kom med på besøg hos to Musikalske Besøgsvenner

5. okt. 2023

ROSAs to projekter Musikalske Besøgsvenner og SOLO har på det seneste høstet flot opmærksomhed i medierne og hos interesserede borgere og koncertarrangører.

Siden 2021 har ROSA sammen med en lang række samarbejdspartnere haft gang i projektet Musikalske Besøgsvenner. Konceptet går helt enkelt ud på at præsentere livemusik med kendte og mere ukendte danske musikere direkte hjemme i stuerne hos borgere, der ikke har mulighed for selv at tage ud og opleve livemusik i de mere traditionelle koncertformater. Det har vist sig at være et efterspurgt og eftertragtet initiativ, der indtil videre er blevet til over 250 koncerter over hele landet. For nylig var DRs 21 Søndag med hjemme hos to Musikalske Besøgsvenner, og indslaget kan ses herSOLO til sårbare unge

De positive erfaringer med de private intim-koncerter blev her i august udvidet med projektet SOLO. Her er målsætningen at udvikle et koncertformat rettet mod forskellige grupper af sårbare unge, der er vilde med musik, men som af forskellige årsager heller ikke føler sig tilpas i live-musikkens mere vanlige rammer.

Her rækker ROSA og samarbejdspartnerne hånden ud og giver de unge en mulighed for at opleve live-musikkens forløsende kraft i små, overskuelige fællesskaber og i fysiske rammer, som de selv er med til at bestemme.

Målet er at præsentere 100 SOLO-koncerter inden årets udgang og håbet er at projektet kan blive både bæredygtigt og langvarigt og sætte fokus på de mange glæder og sundhedsfremmende effekter som live-musikken kan give os alle. 


I forlængelse af 21 Søndag indslaget om Musikalske Besøgsvenner publicerede DR en artikel, hvor SOLO også bliver omtalt. Artiklen kan læses her 4.png
bottom of page