top of page

Musikhjælp Scenesetup støtter vækstlagsfestivaler i hele Danmark

15. mar. 2024

Hele 23 vækstlagsfestivaler fra samtlige regioner har fået tildelt et fuldt produktionssetup gennem Musikhjælp Scenesetup til gavn for både talenter bag og på scenen samt den enkelte festivals lokalområde.

Inden længe begynder årets festivalsæson, og planlægningen er i fuld gang blandt både små og store festivaler med alt fra logistik til frivilligkoordinering og booking af artister. 


Med Tuborgfondets og ROSAs initiativ Musikhjælp Scenesetup har festivaler i hele landet kunnet ansøge om at få tildelt et fuldt produktionssetup – bestående af scene, lyd, lys og teknikere – til deres festival. Ønsket fra Tuborgfondet og ROSA er at styrke produktionsforholdene for både vækstlagsarrangører og -artister samt skabe muligheder for, at festivallandskabet kan blomstre. Efter to ansøgningsrunder er over 80 ansøgninger nu gennemgået af et nedsat fagudvalg, der har udvalgt 23 vækstlagsfestivaler fordelt ud på alle regioner. Fra Sæby til Nakskov og fra Tisvildeleje til Ullerslev på Fyn. 


En af de festivaler, der har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup, er Subfestival i Holstebro, der  arrangeres af en række unge frivillige fra den lokale forening Subhuset. 


“Det har en kæmpe betydning for Holstebro og omegn, at Subfestival kan blive en realitet, fordi vi kan tilbyde de unge, som er vores primære målgruppe, at de kan komme ud og opleve noget vækstlagskultur, og noget andet end de anerkendte og nationale spillesteder kan tilbyde. Vi kan tilbyde noget helt andet, som en festival, der er hundrede procent frivilligdrevet,” fortæller Willian de Groot, der er projektleder på Subfestival. 


Tuborgfondet arbejder blandt andet for at ændre på rammer og vilkår for unge, som ønsker en karriere inden for musikerhvervet. Musikhjælp Scenesetup er derfor en vigtig brik i fondets arbejde. 


”Vi ser meget frem til, at Musikhjælp Scenesetup ruller ud til så mange festivaler i hele landet allerede det første år. Jeg er sikker på, at det vil gøre en forskel for både unge festivalarrangører, vækstlagsartisterne på scenen og publikum, der lytter,” siger Tuborgfondets programansvarlig Mikkel Sander.


Gode forhold for vækstlagsartister

De udvalgte festivaler har det til fælles, at der er stort fokus på det musikalske vækstlag i musikprogrammet. Og for vækstlagsartister kan netop festivalsæsonen være et vigtigt springbræt til en karriere inden for musikken. 


Derfor vil Musikhjælp Scenesetup særligt gøre en forskel for vækstlaget, fortæller Mikkel Bruhn, der er en del af arrangørgruppen fra Havblik Festival, som også har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup til årets festival i Bogø By.


“For nogle af de bands, vi præsenterer, vil det være første gang, at de står på en festivalscene. Og så er det bare superfedt at kunne give dem de her muligheder med et godt setup. Helt lavpraktisk giver det os også et råderum til at kunne lave flere koncerter end ellers, og vi får også selv et boost i at løfte vores egen festival.”


Derfor var det også en glædelig nyhed, Mikkel Bruhn kunne videreformidle til resten af arrangørgruppen.


“Noget af det, der gør det rigtig svært at afholde en festival, er netop at skaffe et ordentligt scenesetup, så det er en tung post, som Musikhjælp Scenesetup løfter for små festivaler. Det har fjernet en stor byrde fra vores organisation, og derfor var det også megafedt at kunne fortælle de andre i gruppen, at vi har fået det.”


Herunder er en liste over alle de festivaler, der har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup i 2024.


Festivaler, der har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup

Nose Noise Festival, Grenaa (27. april)

X marks the Spot, Aarhus (4. maj)

Av, Min Guldtand, Tisvildeleje (10.-11. maj)

Gnist Festival, St. Heddinge (10.-12. maj)

Surround Festival, Roskilde (17.-18. maj)

Brohaven, Aarhus (24.-25. maj)

Farm Festival, Ullerslev (1. juni)

Railroad Festival, Nørre Aaby (15. juni)

Havblik Festival, Bogø By (21.-22. juni)

KANVAS, København (27. juni)

Metal Magic Festival, Fredericia (11.-13. juli)

Ødsted Festival, Ødsted (17.-20. juli) 

Kamelfestival, Hundested (27.-28. juli)

New Note Festival, Hillerød (2.-3. august)

Frigjort Festival, Christiania (9.-10. august)

Sydhavnens Festival, Aarhus (16.-17. august) 

Otto Festival, København (16.-17. august)

Gemini Festival, Brendstrup (24.-25. august)

Sæby Festival, Sæby (30.-31. august)

Blue Ocean Music Festival, Ebeltoft (7. september)

Subfestival, Holstebro (7. september)

September Sounds, Horsens (14. september)

Nærvær, Nakskov (20.-21. september)Fagudvalget

Fagudvalget består af tre aktører fra det danske musikliv: Isabella Dayyani, Marie Qvist og Piet Breinholm.


Isabella Dayyani har under kunstnernavnet DAYYANI markeret sig på den danske pop-scene og har spillet på en lang række små og store festivaler. Siden 2022 har hun bl.a. spillet et væld af vækstlagsfestivaler i Danmark samt Roskilde Festival, Reeperbahn Festival i Hamborg og Breminale Festival i Bremen.


Marie Qvist er ung kulturentreprenør med fingrene begravet i det jyske vækstlag. Hun har blandt andet arrangeret en række vækstlagsfestivaler i Kolding og Jelling, og er i dag en del af arrangørcrewet UMTO (UngeMiljøernes TakeOver), der er et fællesskab for kulturelle ungemiljøer i Midtjylland. 


Piet Breinholm er trommeslager og Entertainment Leader hos DFDS som bl.a. producerer Copenhell og utallige andre events på DFDS’ skibe. Han har tidligere siddet i ledelsen for UHØRT Festival og spillestedet Alice, samt siddet i bestyrelsen for hhv. SPOT Festival, Dansk Live og ROSA. 


Åbner for ansøgninger til Musikhjælp Scenesetup i 2025

Der er nu lukket for ansøgninger Musikhjælp Scenesetup i 2024, men i efteråret åbner vi op for ansøgninger til festivalsæsonen 2025. Hold øje med Tuborgfondets og ROSAs kanaler samt www.scenesetup.dk, hvor vi offentliggør datoer og andre relevante informationer.


Musikhjælp Scenesetup er et nyt initiativ skabt i samarbejde mellem Tuborgfondet og ROSA. Scenesetup er en del af Tuborgfondet Musikhjælp, som samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. ROSA har fået 4,6 mio. kr. i støtte fra Tuborgfondet til at drive indsatsen.


4.png
bottom of page