Jooks rapper foråret ind

Det er en glad og tilfreds Jooks, der efter endt koncert på Hammerum Efterskole smutter med udenfor i den midtjyske forårsaften og tænder en cigaret. Den københavnske rapper er yderst tilfreds med sin netop afrundede koncert, hvor han sammen med sin trofaste back up-rapper Sivas spillede en anselig portion bouncing hip hop fra gruppens snart udkommende cd Privilegeret. Jooks fortæller:

-Det var totalt fedt. Jeg synes, der var gang i den fra start af, og det er jo nogle velopdragne unge børn, man kommer ud til. De rejser sig op, når man beder dem om det, og de stikker hænderne i vejret, når man beder dem om det. Jeg kunne mærke, at energien var der.

Publikum var tydeligvis også godt tilfreds med aftenens musikalske indslag. De 120 unge fra den grundtvigske efterskole gav i løbet af få minutter slip på deres forbeholdne miner og kastede dansende hænderne i vejret til lyden af Jooks’ og Sivas’ mundrette hverdags-hip hop. En begejstret Nanna Hjortshøj fra 10. klasse beskriver sin oplevelse af koncerten med Jooks:

-Koncerten var rigtig fed. Det var mega godt, at Jooks var rigtig meget på, sådan kunne få os op at stå og var så glad. Det var mega fedt.

Veninden Rikke Ørholst fra 9. klassetrin supplerer:

– Efter at jeg har hørt koncerten, kunne jeg i hvert fald godt finde på at købe Jooks’ cd. Det er også fordi, at det er sjovere, når man har set ham live, for så kan man måske nogle af hans sange.

På spørgsmålet om pigerne vil sprede ordet om deres live-oplevelse med Jooks, svarer Nanna Hjortshøj: – Ja, jeg vil helt sikkert skrive på facebook, at jeg har hørt Jooks i aften, og at det var mega fedt.