Kollektivets organiske hiphop sejrer

Med et energiniveau, der kan gøre selv Usain Bolt misundelig, formåede hiphop-kollektivet Point Blank at sparke gang i selv de mest udmattede efterskoleelever, der for en stund havde skiftet Facebook ud med dynamisk og organisk hiphop spillet af et fængende live-band.

Jeg møder bandet første gang en tirsdag i slutningen af marts på ROSAs parkeringsplads, hvorfra turen går mod Efterkolen ved Nyborg. Selvom kalenderen kan danne grundlag for et spinkelt og måske naivt håb om forårsstemning, ligger der en tung snestormsvarsel over hovedet på os, som har truet med at aflyse dagens koncert. Dog har meteorologerne for en gangs skyld overmeldt deres kort, så da ingen af bandmedlemmerne har været udsat for hverken indesnening eller forfrysninger, sætter vi sidst på eftermiddagen kursen mod Fyn.

Efterskolen ved Nyborg er niende stop på Point Blanks efterskoletur, der nu er ved at komme til en ende, og efter endnu engang at have gjort klar til showstart bliver der rodet lidt med teatersalens lysshow, før det kommer op i tilfredsstillende omdrejninger, så alt nu er klappet og klar.

 

”Nu skal I have noget mega svedigt hiphop!”

Kl. 20.00 er efterskolens elever på plads, og Point Blank lægger hårdt fra land.

Point Blank sværger til at spille live hiphop, og har således ikke har erstattet halvdelen af bandet med den obligatoriske aluminiumsgrå laptop, men har i stedet syv mand af sted, som kan gøre det ud for selv de mest hardcore backing tracks. I front for den utrættelige septet er Louis, der går under navnet Napkin Cole, som med attitude, hooks og fængende flows gang på gang sætter skub i crowden med sin overbevisende og insisterende publikumskontakt.

I begyndelsen fniser det unge publikum lidt forlegent, og bliver pinlig berørt, hvis de ved en fejl får øjenkontakt med Louis, der målrettet søger den, men lidt efter lidt må de overgive sig. Dette band mener det seriøst, og banker et dybt professionelt sæt afsted, der imponerer selv den mest ensporede fodboldfanatiker, og når Louis med alvor i stemmen siger ”Nu skal I have noget mega svedigt hiphop!”, er man ikke et sekund i tvivl om, at han mener det.

Selv de rødglødende smartphones slås over på kamerafunktion, så de kan fastfryse et minde fra aftenens koncert. Det ér mega svedig hiphop, og tilbage sidder et ungt publikum med opspærrede øjne, udspilede ører og hævet puls.

 

Natøver og videoindspilning

Efter endt koncert pakkes gearet på ny, og 8000 Aarhus C tastes ind på GPS’en, men selvom Point Blank igen skal på landevejen den kommende dag, bruges timerne i bilen på vej mod Jylland på at planlægge videoindspilning og natteøver, så snart vi har ramt Aarhus. Der spildes ingen tid, og i alt ti efterskoler og en enkelt højskole, har i dette forår haft glæden af at opleve det fremadstormende aarhusianske band.