Med et stort smil takker Strøm for i år

 

Folkene bag Strøm puster ud efter en intens uge med elektronisk musik i alle afskygninger. København har fungeret som én stor legeplads for det elektroniske musikmiljø, hvor alle har haft mulighed for at tage del i festen. Enghaveparken, Metroen, Månefiskeren på Christiania, Statens Museum for Kunst, Kødbyen og en forladt cykelkælder i Ørestaden er nogle af de locations, der har dannet rammerne for en anderledes festival, under parolen ’Bringing the beat back to Copenhagen.’

Rikke Frisk er projekleder på Strøm. Hun er glad og træt dagen derpå. Adspurgt om succeskritierne er opfyldt, svarer hun:

The Field – blandede med succes computere og
konventionelle instrumenter.
(Foto: Peter Overgaard).

– Absolut. Der var glade mennesker overalt og der var godt fyldt op til koncerterne. Vi har fået rigtig mange tilkendegivelser, både fra branchen, musikere og publikum. Jeg har en klar oplevelse af, at vi når bredt ud og at alle har mulighed for at være med. Der er jo en væsentlig forskel på at spille klokken 05 i en mørk natklub og så på at spille kl. 17 i Enghaveparken. Ikke bare for publikum – flere musikere synes også det var en fed og anderledes oplevelse at se publikum i dagslys.

– På samme måde med Statens Museum for Kunst. Her møder du kunstinteresserede, der er åbne og forholder sig anderledes til musikken end folk på klubberne. Igen foregår det i dagstid, hvilket appellerer til et andet publikum. Det tror jeg er godt for miljøet.

Mike Sheridan i Kødboderne.
(Foto: Peter Overgaard).
 

Skal Strøm gøre noget anderledes næste år?

– Vi har fat i det rigtige format, der er selvfølgelig små ting der skal justeres. Vi kan se, det fungerer, men det kunne da være sjovt at stile mod en mere international profil. Og så skal vi holde fast i, at musikken skal være i centrum, selvfølgelig skal der være fest, men kvaliteten af indholdet skal være i orden.

Med kunstnere fra England, Finland, Grækenland, Columbia og Elfenbenskysten, er det internationale islæt på Strøm allerede en realitet. Men at den profil kan styrkes, er Niels Træden enig i. Han har booket elektronisk musik til Roskildefestivalen gennem 28 år og arbejder i dag på Live Nation. Derudover sidder han i bestyrelsen på Strøm.

Troels Abrahamsen – en musikalsk og visuel
oplevelse i Enghaveparken.
(Foto: Jon Hededal).

– Ved at styrke den internationale profil, kan Strøm blive for København hvad Sonar er for Barcelona. Eller hvad Øya er for Oslo. Hvis vi oven i købet kan skabe mere crossover i forhold til andre kunstgenrer, tror jeg Strøm kan blive helt unik. Arrangementet på Statens Museum for Kunst var i den sammenhæng en rigtig god idé. Men at omsætte visioner til praksis koster penge. Når Pia Allerslev (Kulturborgmesteren i København) kun har rosende ord tilovers for Strøm, ville det da være rart, hvis der fulgte tilsvarende støtte med, så vi kunne udvide rammerne for Strøm og derved skabe en mere international profil. Strøm skal nuancere storbybilledet og skabe et mere alsidigt København.

Gunnar K. Madsen er daglig leder på ROSA og bestyrelsesmand for Strøm festivalen. Han er helt enig med Rikke og Niels.

– Det er lykkedes festivalen at levere en god gang strøm til Københavnerne. Vi har fået et utal af positive tilkendegivelser fra alle der har været med. Strøm har et stort potentiale, selvom det er en lang og vedvarende proces at skabe opmærksomhed omkring den elektroniske scene og gøre musikken let tilgængelig. Elektronisk musik forandrer sig hele tiden, og det gør publikum også. Men så længe vi sikrer en høj kvalitet og et mangfoldigt program, er jeg sikker på at Strøm har sin berettigelse mange år fremover.
– – –

Strøm festivalen er netop overstået og har budt på elektronisk musik i alle afskygninger fra 11.-16. august på et bredt udvalg af scener i København. ROSA – Dansk Rock Samråd har dækket en række af arrangementerne – se billederne og læs mere hér:

12. august:
Strøm har åbnet for spændingen
Åbningsarrangement på ‘Under Vand’
Trans Metro Express – Det er ikke nogen stillekupé!
Da Strøm kørte musikken ned i undergrunden
13, august:
Elektronisk Tirsdag på et museum. Og så på en onsdag?
Releasefest for ‘Elektronisk Tirsdag Compilation 2009’
Strøm, Midweek Breaks og Kødboderne 18 indfanger Afrika – og Finland!
På rejse med hiphop’en fra Elfenbenskysten til Skandinavian
14. august:
Højsprænding på Culture Box
En aften med synsforstyrrelser og vibrerende toiletter
15. august:
Hygge og høj baggrundsbas
Så gik starten til de to dages gratis-løjer i Enghave Parken
Fest i de gamle kødboder
Stjernestunder i gyser-omgivelser
16. august:
Afslutningsbrag i Enghaveparken
Dansk/international konklusion på festivalen
Strøm: God stemning og mange mennesker
Afslutningssnak med festivalleder Rikke Frisk

For yerligere Strøm-info tjek www.stromcph.dk
For updates: www.facebook.com/stromcph og http://twitter.com/stromcph