Musikalsk sammenhæng og publikumssucces på Bornholm

Musikalske eksperimenter er normalt ikke noget der trækker fulde huse, men når det gælder Udenfor Sæsonen synes der i det bornholmske at være skabt en tradition for, at de musikalske møder mellem kunstnere med forskelligartet baggrund og udtryk kan fylde salen.

Fulde huse
Der var fuldt hus til samtlige tre koncerter i 2008-udgaven af Udenfor Sæsonen, og dermed blev der også bygget videre på de seks foregående års udvikling af konceptet, hvor kunstnere over en intens uge sammensætter et program fra bar bund.

 

Bjarke Mogensen
– hjemvendt bornholmer.

Publikumstilstrømningen og deres  reaktioner på koncertrækken vidner om, at bornholmerne holder af den lidt anderledes koncertform, der dette år bød på et hold bestående af: Benny Andersen, Steffen Brandt, Kasper Eistrup, Annika Aakjær, Aura og accordion talentet Bjarke Mogensen. Særlig for dette år var dels den store aldersspredning deltagerne imellem, men også at to af de yngre skud på stammen, Aura og Bjarke Mogensen, begge er bornholmere som var hjemvendt til lejligheden.Alsidige men sammenhængende koncerter

Udenfor Sæsonen anno 2008 bød på alt gående fra solistiske indslag fra de medvirkende, fortolkninger af hinandens sange, over en Dolly Parton-cover og en ny dansk tekstversion til Kasmirs ”Lampshade”  (fra Steffen Brandt), til klaverspil og digtoplæsning fra scenevante Benny Andersen.

 

Aura – en af de unge talenter
på årets hold

– Man kunne mærke på publikum at de var lige modtagelige for indslag fra de unge, som fra de lidt ældre og etablerede kunstnere,  lyder det fra ROSAs leder Gunnar Madsen, og han fortsætter:

– En stor cadeau skal lyde til kurator Steffen Brandt, som havde sammensat et hold med den hidtil største aldersspredning blandt deltagerne. Ikke desto mindre udmærkede årets tre koncerter sig ved at have en udsædvanlig god sammenhængskraft som koncert som helhed, men også de enkelte indslag imellem. Der var generelt et godt flow i de forskelligartede indslag og en god koncentreret dynamik igennem koncerterne.

Hele holdet med kurator
Steffen Brandt i midten

– En stor ros skal også lyde til backingbandet, der for fjerde år i træk bestod af den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og en jazztrio med pianisten Christoffer Møller, Jeppe Skovbakke (bas) og Jeppe Gram (trommer). Det kunne virkeligt høres og mærkes, at her var en gruppe dygtige musikere, og de forstod virkeligt at sætte ekstra skub i koncerterne.

Årets tre koncerter foregik i Gudhjem (Scala), Kyllingemoderen (Christianshøjkroen) og Rønne (Musikhuzet Bornholm). I den nærmeste fremtid starter tilrettelæggelsen af næste års Udenfor Sæsonen, og ROSA ser frem til at samarbejde med såvel gamle som eventuelle nye samarbejdspartnere, så at det bornholmske publikum kan få endnu en unik oplevelse – udenfor sæsonen.