Öberg vender tilbage til rødderne

E-Tur: Trioen Öberg der selv blev dannet på en efterskole, vil de næste tre uger spille energisk og powerfuld rock for landets efterskoleelever.

Meget er sket siden forsanger Sebastian Øberg Nielsen sammen med gruppen SEB i 2006, vandt både det danske og nordiske MGP for børn, med sangen ”Tror på os to”.

Han har bl.a været en tur på efterskole, nærmere betegnet musikefterskolen Mellerup Efterskole, hvor han mødte de to andre musikere, som i dag udgør hans gruppe Öberg – Thomas Drachmann på trommer og Tim Braüner på bas.

Så man må sige, bandet har forudsætningerne i orden, når de fra mandag 22. oktober overtager efterårets E-tur-stafet fra den elektroniske kunstner Rangleklods, som afsluttede sin turné i sidste uge. Öberg kommer omkring ni forskellige danske efterskoler. De starter turneen på Galtrup Musik- og Idrætsefterskole: her vil efterskoleeleverne opleve trioen udfolde sig med deres melodiske engelsksprogede rock, der bl.a. er stærkt inspireret af store navne som Kashmir, Dizzy Mizz Lizzy, John Mayer og Gavin Degraw.

Selvom gruppen hverken har haft single eller album ude endnu, har Öberg fået opbygget en solid fanskare, og de har allerede en vis koncert-erfaring, idet de i sommers spillede på landets små og mellemstore festivaler som Nibe, Jelling, Kløften og Nord-Als. Og SPOT i 2011.

Sideløbende med E-turen arbejder Öberg på deres debut-album, der efter planen skal udkomme i starten af 2013 på Copenhagen Records.

Öberg slutter deres E-tur af 8. november på Skanderup Efterskole, og derefter overtager det hæsblæsende balkan-inspirerede orkester Tako Lako, de sidste tre uger af efterårets E-Tur. Men mere om den senere.

Öbergs E-tur:
22. oktober: Galtrup Musik- og Idrætsefterskole
23. oktober: Klejtrup Musikefterskole
24. oktober: Efterskolen for Scenekunst, Malling
25. oktober: Hammerum Efterskole
31. oktober: Efterskolen ved Nyborg
1. november Femmøller Efterskole
6. november Østhimmerlands Ungdomsskole
7. november Husby Efterskole
8. november Skanderup Efterskole