Over 50 Pop-Piloter er blevet flyvefærdige

Det stopper ikke med Pop-Pilot-lejrene på Amager, i Fredericia og i Randers – årets instruktører er sikre på at mange af de unge piger fortsætter

Den femte sæson med Pop-Pilot er ovre. Og sikke et år! Over 50 Pop-Piloter er blevet flyvefærdige her i efterårsferien, og lejrenes musikalske instruktører er sikre på, at mange af de 13-16 årige piger har fået så meget smag for musik, nye instrumenter, samspil og sangskrivning, at de vil fortsætte.

– Hos os har pigerne virkelig været gode til at give plads til hinanden, og flere af de bands, der blev skabt undervejs, har aftalt at fortsætte sammen, selv om Pop-Pilot nu er fobi, siger sangeren Una Skott, der var instruktør på lejren på Amager.

dsc08655

På Pop-Pilot lejrene skriver piloterne selv deres egne sange

Fra Randers fortæller instruktøren Anna Lidell: – Der er kommet tre nye skrappe trommeslagere ud af ugen – piger, der før lejren, egentlig havde spillet andre instrumenter, ligesom alle har været gode til at skrive sange. Slutresultatet var rigtigt godt i år.

 

Og sangeren, sangskriveren og instruktøren Katinka fra lejren i Fredericia beundrer Pop-Piloternes mod: – De ville bare skrive sange – og skrive om ál ting. De kendte overhovedet ikke til den musik jeg gør – og omvendt. Så det kunne også være noget af en udfordring, når jeg forslog dem alternative måder. Men de var modige til at prøve al ting af – alt. Bare at tage en bas og spille på den – selv om de aldrig havde prøvet det før. Dejligt at opleve…

img_0424

Pigerne optrådte afslutningsvis om fredagen for venner og familie

Jo, det femte år med Pop-Pilot er gået glimrende – lige fra pigerne mødtes lørdag 15. oktober og sluttede fredag med over 20 nye numre ved afslutningskoncerterne i de tre byer.

ROSAs projektleder for Pop-Pilot, Conny Jørgensen, noterer det som en gevinst, at Pop-Pilot nu er blevet gennemprøvet på flere fronter. Alle tre lejre var gengangere fra 2015, så derfor var alt det praktiske på plads fra start via de gode lokale samarbejdsparter. Ligesom mange af instruktørerne efter flere års medvirken nu også er ved at have en god erfaring i omgangen med de unge piger samtidig med, at nytilkomne instruktører tilfører projektet nyt og frisk blod.

Der har i øvrigt været en del presseinteresse både op til og under Pop-Pilot i de tre byer:

TV Syd: her

Danmarkc.tv har lavet indslag fra lejren i Fredericia: her

TV2oj viste kort klip onsdag fra lejren i Randers – se 1:48 min. inde i dette klip: her

Og så optog tv20j.dk også billeder fra lejren torsdag, som vil kunne ses i den kommende onsdagsudgave af Kulturkampen, som vises onsdag: her

 

Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund, Randers Kommune, Turbinen, Randers Musikskole, Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK, Københavns Kommune og Ungdommens Hus Fredericia.

PopPilot_sponserLogoer (1) copy (1)