På billedet ses Josephine Sommer, der optræder i bandet 'The United Uniques'. Til afslutningskoncerten opstrådte tre yderligere bands skabt på lejren, nemling 'Hardcore Hippoes', 'Meteor' og 'Groove'. (Foto: Henriette Hemmingsen)

Pop-Pilot 2014 sluttede af med et brag af en koncert på Næstved Musik- og Kulturskole

Afslutningskoncerten på Pop-Pilot 2014 var en stor succes både for publikum og instruktører såvel som deltagere. Det store sammenhold og det friske gåpåmod som Pop-Piloterne har opbygget i løbet af ugen, viste sig som et godt fundament for afslutningskoncerten.

Instrumenterne spiller og glinser i skæret af det skarpe lys. På scenen står Josephine Sommer fra The United Uniques og trykker den af til tonerne af sangen ”Peter Pedal”, et nummer som bandet selv har skrevet til lejligheden. Vi er til afslutningskoncert for Pop-Pilot 2014 på Næstved Musik- og Kulturskole.

Foran scenen står en stor skare og vugger i takt til musikken. Skaren består af familie og bekendte til Pop-Piloterne. De er alle kommet for at høre resultatet af en uges musiske strabadser. Deres fødder tramper med til rytmen, og det er tydeligt at se, at de er begejstret over præstationen på scenen og lader sig rive med af stemningen.

Publikums engagement falmer dog en lille smule i forhold til den gruppe af 13-16 årige Pop-Piloter, som står på sidelinjen. De venter på, at det skal blive deres tur til at gå på scenen, men ventetiden bliver ikke brugt på bare at stå og hænge. Tværtimod viser de deres fulde opbakning til bandet. De rocker med på sangen, og der er ikke mangel på opmuntrende bemærkninger. Deres støtte smitter af på både band og tilskurer, og gør det til en bedre oplevelse for alle.

 

Sammenholdets kraft

Den støtte, som Pop-Piloterne viser hinanden, udspringer af På billedet fremstår tre af instruktørerne på Pop-Pilots lejr i Næstved. Helt til højre ses Tikki Hasselriis, nr. to tv. Siri Skamby og helt til venstre i billedet ses Una Skott. Den fjerde instruktør er Kamilia Amélie og den femte er Ihan Haydar. (Foto: Henriette Hemmingsen)et særligt sammenhold. Et sammenhold som pigerne har opbygget i løbet af den uge, de har brugt på at udforske deres musiske interesse med ligesindede.

– Sammenholdet i lejeren har været stærk! Vi har musikken til fælles, og så kommer man hurtigt ind på hinanden og bliver tætte. Jeg føler, at vi har kendt hinanden langt mere end bare én uge, siger 16-årige Isabella Rasmussen, en af deltagerne ved Pop-Pilot 2014.

Hun fortæller, at hun spiller bas, men ikke selv synger. Sammenholdet mellem pigerne og instruktørerne har dog skabt en tryghed, som har givet hende mod til at kaste sig ud i nye musiske udfordringer. ”Jeg har lært, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i noget nyt. Det kunne jo være, at nogen synes, det lyder godt” siger hun med et smil på læben.

 

Det handler om at spille fra hjertet

Una Skott, der er udøvende musiker og til dagligt underviser i samspil, har været en af fem instruktører for Pop-Pilot. Hun bekræfter Isabellas mening om sammenholdet som den bærende drivkraft, både Pop-Piloterne indbyrdes og i forholdet til instruktørerne.

”Man kommer helt tæt ind på pigerne. I forhold til en musikskole, hvor man f. eks. underviser i halvanden time, så har vi haft et helt lille liv sammen på Pop-Pilot lejren. Det skaber en unik form for tryghed. Pigerne kan optræde frit overfor for os og hinanden, og det gør at de virkelig får hul igennem til musikken og lært en masse.”

Det er dog ikke kun deltagerne, der er kommet hjem fra lejren med læring i bagagen. Una fortæller, at legen og det umiddelbare ofte kan blive overskygget af jobbooking, PR osv., når man arbejder professionelt med musik. Derfor har det været en fornøjelse at være instruktør for Pop-Piloterne. De går nemlig umiddelbart til værks, og det er dét musik i bund og grund handler om.

”At være sammen med pigerne på Pop-Pilot 2014 har mindet mig, hvor vigtigt det er at være umiddelbar som musiker. Det gør, at man kan brænde igennem på scenen. Nogen gange kan det professionelle godt overskygge umiddelbarheden. Så jeg er glad for, at have blevet mindet om, hvad det egentlig er det drejer sig om.”

Der blev krammet på kryds og tværs efter finalen på afslutningskoncerten. (Foto: Henriette Hemmingsen)

”Det er måden du får sagt farvel”

Snøft og tårefyldte øjne fyldte lokalet efter finalen på afslutningskoncerten. Her sang Pop-Piloterne i fællesskab Anne Linnet Bands kendte sang, ”Det er ikke det du siger”. I deres ansigter kunne man dog se et tegn på, at de havde været glade for oplevelsen. Tårerne skyldes således blot at de var kede af at skulle tage afsked med hinanden og et indholdsrigt forløb. Et forløb, der trods den tårevædende afsked mellem pigerne, endte i kram og kærlighed på kryds og tværs