Piger og tråd - Pop-Pilot fra sidste års lejr i Køge.

Pop-Pilot starter i Odense og Næstved – og udvider med Producer Camp

Pop-Pilot-lejrene får besøg undervejs af unge kvindelige producer-spirer, som brænder for selv at arbejde videre med musikkens mange udtryk og muligheder.

På lørdag kaster 36 piger i alderen 13-16 år sig ud i en hel uge med musik, musik og atter musik – tilsat en god portion kammeratskab og hygge.  Pigerne vil være fordelt på musikskolerne i henholdsvis Næstved og Odense, som er hjemsted for dette års udgaver af musiklejren Pop-Pilot.

På hver lejr vil fem kvindelige musikere med baggrund i egne musiker-karrierer hjælpe årets Pop-Piloter med fif og råd til både instrumentbrug, samspil, sangskrivning og anden god musikviden  – for det er netop målet med Pop-Pilot: At få unge piger til at prøve kræfter med den ellers mandsdominerede musikverden.  Og efter en uges rådgivning og samspil ender Pop-Pilot-lejrene ud i koncerter for familie og venner, hvor alle deltagende bidrager med spritnye numre.

Anna LidellProducer Camp
Som nyhed lægger Pop-Pilot til programmet i efterårsferien med en Producer Camp. Den henvender sig til unge piger i alderen 17-21 år – øvede såvel som uøvede –  somgår rundt med en producer i maven. Et tre-dages kursus, som starter i Aarhus med introduktion og undervisning på tirsdag og onsdag formiddag, inden producerholdet onsdag eftermiddag og torsdag besøger Pop-Pilot-lejrene i både Odense og Næstved for at producere et nummer valgt på de respektive lejre.

Det er Anna Lidell  – komponist, sanger, guitarist, laptop-musiker, pladeselskabsejer, underviser og producer – der styrer producer-lejren. Hun har erfaring som udøvende musiker i Danmark og udlandet, og derudover som producer af musik til både albums samt musik til film og computerspil.  Anna Lidell vil have fem producer-spirer under sine vinger.

Instruktørerne til Pop-Pilot lejrene er fordelt således:

Odense:
Pernille Gunvad / sang
Ida Wenøe / guitar
Maria Timm / bas
Sara Gacic / trommer
Kristina Holgersen / keyboards

Næstved:
Kamilia Amelie / sang
Tikki Hasselriis / guitar
Una Scott / bas
Ihan Haydar / trommer
Siri Skamby / keyboards