top of page

BauSongs

BauSongs er en musikalsk legeplads, hvor kreativiteten blomstrer frit, og grænser mellem genrer og kulturer udviskes i den pulserende atmosfære i Berlin.

BauSongs er en sangskrivercamp, hvor deltagerne i fællesskab idéudvikler, skaber ny musik og udforsker kulturlivet i Berlin gennem kunstnerbesøg og koncertoplevelser. BauSongs er inspireret af danske højskoletraditioner, og håbet er, at mødet mellem deltagernes forskellige baggrunde, kulturer og genrer vil resultere i helt nye idéer og sange.


Foruden hinanden samarbejder deltagerne også med campens tre undervisere Kaspar Kaae (sangskriver i CODY og filmkomponist), Greta Schenk (GRETA) og Michael Møller (moi Caprice og The Mountains). Greta er tyskfødt og har indspillet begge sine albums  i Berlin, mens både Michael og Kaspar bor eller har boet i Berlin – og så er de alle habile højskoleundervisere. 


Det er studierne hos Bauteil 3, der danner de helt særlige rammer for BauSongs. Lokalerne ligger i den berømte, tidligere lufthavn Tempelhof, som i dag bruges som et center for kreativitet og kultur. Campen er målrettet artister bosiddende i Danmark og Tyskland. Visionen bag BauSongs:


BauSongs, skabt af underviserne Kaspar Kaae og Michael Møller, udspringer af deres dybe kunstneriske forbindelser til Berlin og ønsket om at skabe en mere åben og samarbejdspræget camp. Med fokus på procesdrevet sangskrivning tilbyder BauSongs en unik tilgang, hvor der lægges vægt på at give deltagerne værktøjer og indsigter, som rækker ud over BauSongs campen. Man kan tænke på BauSongs som en træningslejr, hvor deltagerne i trygge rammer bliver udfordret og inspireret i deres sangskrivningsprocesser.


BauSongs blev lanceret i 2022 som en del af NEUSTART initiativet. NEUSTART var en opgradering af dansk musiklivs samarbejde med den tyske musikbranche. NEUSTART blev løftet af dansk musiks fire genreorganisationer: Art Music Denmark, JazzDanmark, Tempi og ROSA samt MXD – Music Export Denmark i samarbejde med Den Danske Ambassade i Berlin og Statens Kunstfond.

5.png

3

Undervisere

12

Deltagere

1

Berlin

bottom of page