top of page

Musikhjælp Scenesetup

Tuborgfondet og musikorganisationen ROSA har i fællesskab skabt et gratis tilbud til danske vækstlagsfestivaler. Tilbuddet omfatter et scenesetup, der gør det muligt at afvikle professionelle koncerter. Målet er at styrke up-and-coming artister og samtidig støtte festivalmiljøet i Danmark.

Med Musikhjælp Scenesetup ønsker Tuborgfondet og ROSA at styrke og støtte op om det blomstrende festivalmiljø. Vækstlagsfestivaler i hele landet kan søge om at få tildelt et gratis og køreklart produktionssetup, der indeholder scene, lys og lyd samt teknisk assistance.


Målet er også at give up-and-coming artister gode muligheder for at præsentere deres musik, og samtidig er ønsket, at endnu flere får blod på tanden til selv at skabe deres egen festival.


Som en del af Musikhjælp Scenesetup bliver alle ansøgere også tilbudt at deltage i opkvalificerende workshops med fokus på vidensdeling, der skal sikre, at festivalerne er godt klædt på til afvikling af koncerter, uanset om de bliver tildelt scenesetuppet eller ej. Et professionelt produktionssetup

Festivalarrangører i hele landet kan ansøge om at få tildelt Musikhjælp Scenesetup til festivaler i 2024. Det er ROSA, som håndterer alle ansøgninger, og et fagudvalg afgør, hvem der skal have tildelt Musikhjælp Scenesetup.


Produktionssetuppet består blandt andet af en 48m2 stor scene, lyd-, og lys-setup. Derudover er professionelle scene- og lydteknikere også inkluderet i produktionspakken.


Musikhjælp Scenesetups formål er at styrke talentudviklingen og mangfoldigheden blandt danske festivaler og artister. Derfor vil ansøgninger fra vækstlagsfestivaler og arrangører i alderen 16-30 år blive prioriteret. Men alle festivaler/arrangementer/foreninger/andre aktører, som afholder en offentlig festival med original musik og med fokus på vækstlag kan ansøge.


Scenesetup er en del af Tuborgfondet Musikhjælp, som samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. ROSA har fået 4,6 mio. kr. i støtte fra Tuborgfondet til at drive indsatsen.


Læs mere om Musikhjælp Scenesetup og ansøg på www.scenesetup.dk.5.png

1

Mobilscene

2

Teknikere

1

Tuborgfondet

bottom of page