top of page

NEUSTART

En opgradering af dansk musiklivs samarbejde med den tyske musikbranche – verdens tredje største musikmarked. Vi udvider dialogen med vores store nabo mod syd via koncerter, residencies og workshops. Vi kan lære meget af dem. Og vi håber også, at de kan lære lidt af os.

NEUSTART er et bredt funderet initiativ, som genoptager og udvider dialogen med den tyske musikbranche post corona. Koncertsamarbejder, residencies, co-writing, videndeling og meget mere er indholdet. Fokusområderne er Berlin, Hamborg, København og Aarhus.


Tyskland – verdens tredjestørste musikmarked – har i mange år været en af dansk musiklivs allervigtigste samarbejdspartnere. NEUSTART startede i 2022 som en genstart og vitaminindsprøjtning af dialogen og de kulturelle forbindelser, hvor musikkens forskellige fagligheder, erfaringer og netværk forener sig i en markant og nødvendig fællessatsning på tværs af grænsen. Alt sammen med intentionen om i fællesskab at finde nye samarbejdsveje og at belyse forskelligheder, som kan være til gensidig inspiration.


NEUSTART løftes af dansk musiks fire genreorganisationer: Art Music Denmark, JazzDanmark, ROSA, Tempi samt MXD – Music Export Denmark, i samarbejde med Den Danske Ambassade i Berlin og Statens Kunstfond.


Læs mere på NEUSTARTs hjemmeside.

5.png

2

Lande

7

Samarbejdspartnere

4

Byer

bottom of page