top of page

Showcase // Den Danske Pavillon

Som del af et stort Danmarks fremstød under OL i Paris til sommer har VisitDenmark, Le Bicolore / Maison du Danemark og ROSA inviteret artister med dansk virke til at spille showcase-koncerter i den danske pavillon. Pavillonen er placeret centralt i Paris og er åben i perioden d. 26. juli - 11. august 2024.



Til sommer vil det ikke kun være sporten, som kommer til at fylde i Paris byrum, når Frankrig skal huse de Olympiske Lege - musikken, og særligt dansk musik, vil også spille en fremtrædende rolle. 


I den forbindelse har ROSA fået den unikke mulighed for samarbejde med le Bicolore (kunstplatform i Maison du Danemark), Den Danske Ambassade i Paris og VisitDenmark til at udvælge artister, som har ansøgt om at spille i alt tre showcase-koncerter à to sæt pr. dag i en periode på tre sammenhængende dage. Platformen henvender sig til artister med internationalt format, der kan optræde solo eller sammen med en musiker.


Den danske pavillon placeres ved og bag Danmarkshuset på Avenue des Champs-Elysées og den tilstødende danske kirke, Frederikskirken. Som en del af projektet omdannes Frederikskirken, med respekt for kirkens arkitektur, til en kulturscene, hvor der bl.a. afvikles mindre koncerter. 


Den danske pavillon i Paris

I løbet af 17 OL-dage vil besøgende fra hele verden kunne opleve det bedste fra Danmark i den danske pavillon ved Danmarkshuset i Paris og i den danske kirke, Frederikskirken. Programmet med udstillinger, aktiviteter og events kan opleves fra den 26. juli til den 11. august og er åbent for publikum i tidsrummet 11.00-22.00. Programmet har fokus på livskvalitet, danske idéer og færdigheder samt bæredygtige løsninger i forhold til den globale kamp mod klimaforandringer, dalende sundhed og trivsel mv. VisitDenmark står sammen med Erhvervsministeriet i spidsen for fremstødet, der blandt andet støttes af den filantropiske forening Realdania.


Pavillonen tager afsæt i ‘Denmark – The Land of Everyday Wonder’, som er den paraply Danmark bliver markedsført under i udlandet. Heri ligger, at det ikke er de storslåede monumenter eller vilde naturfænomener, som Danmark kan byde på, men at det er vores livsstil, der er attraktionen. Nemlig det uformelle, det legende og alle de små ting, der gør os og vores hverdag til noget helt unikt, og som afspejles i vores kunst, kultur og kreativitet. Pavillonen vil vise det ypperste fra Danmark frem og lade den besøgende inspirere sig af danske idéer og svar på globale problemstillinger. 


Der forventes 75.000 besøgende og et stort antal journalister i Den Danske Pavillon under OL og der er plads til 200 besøgende ad gangen. 


Pavillonen ledes af VisitDenmark i samarbejde med Erhvervsministeriet.



Kriterier og udvælgelse 

Alle ansøgninger er blevet behandlet af et fagudvalg bestående af repræsentanter fra Le Bicolore (kunstplatformen i Maison du Danemark), Den Danske Ambassade i Paris, VisitDenmark og ROSA. I processen blev der lagt vægt på flere afgørende faktorer, som bidrog til at sikre en transparent udvælgelsesproces for alle ansøgere.


Historie

For det første blev der fokuseret på artisternes potentiale eller historik på det franske marked. Dette omfattede tidligere erfaringer, samarbejder og eventuelle tidligere præstationer på fransk jord. Den internationale historik blev også grundigt vurderet, herunder udenlandsk koncertvirksomhed, samarbejder, omtale i medier, placeringer på radio og playlister, og andre relevante aspekter.


Erfaring

Et centralt kriterium var også artisternes erfaring med at give koncerter i solo eller duo format. Dette blev anset som afgørende, da showcase-koncerterne på den danske pavillon primært fokuserede på en mere intim og akustisk præsentation af musikken.


International set-up

Desuden blev der lagt vægt på, om artisten havde et internationalt set-up omkring sig, såsom et udenlandsk pladeselskab, musikforlag, management, booking, distribution og lignende. Dette indikerer en vis grad af en etableret tilstedeværelse på det internationale marked.


Motivation

Motivationen for at spille showcase-koncerter på den danske pavillon blev også vurderet. Det var vigtigt, at artisten aktivt ville benytte denne platform karrieremæssigt og havde en klar strategi for, hvordan de ville udnytte denne mulighed til at fremme deres musikalske karriere.


Dansk virke

Endelig var det et krav, at artister med primært virke i Danmark kunne ansøge. Dette sikrede, at showcase-koncerterne på den danske pavillon repræsenterede dansk musik på internationalt niveau.


Om fagudvalget

Fagudvalget består af David Tholander Pedersen fra VisitDenmark, Rebecca Helewa Graversen fra Le Bicolore/Den Danske Ambassade i Paris og den danske musiker Dennis Ahlgren, der er udpeget af ROSA. 


5.png

1

Sommer

1

Paris

75000

Besøgende

bottom of page