ROSA flytter – og får mere albuerum

ROSA flytter – og får mere albuerum

1. februar 2002 flytter ROSA. Ikke fra Århus, men fra latiner­kvarteret til det tidligere ”Kunstnernes Hus” i Saltholmsgade tæt ved Botanisk Have.

Flytningen er tiltrængt: ROSAs stab har længe haft brug for mere plads, og skiftet til Kunstnernes hus – hvor ROSA får det meste af stueetagen i en to etagers bygning – indebærer noget nær en pladsfordobling.

I dette hjørne af
bygningen opføres
intim-scenen

Det øgede albuerum giver bl.a. mulighed for oprettel­sen af en lille intim-scene med plads til 30-40 tilskuere, hvor der kan blive afholdt promotionkoncerter for en snæver kreds (der bliver dog ikke tale om et offentligt spillested) og evt. offentlige foredrag.

I dag har ROSA kontorer i Graven i Århus sammen med en række andre musikforeninger
og organisa­­­­­tioner, som i øvrigt alle flytter med til Salt­holms­­­­­gade.

Der sættes nye vinduer i
over alt

Alt i alt deles 30 mennesker pt. om 450 kvadratmeter kontorplads. I fremtiden bliver der 700 kvadratmeter, hvoraf ROSA selv benytter halvdelen. Resten lejer ROSA ud til de øvrige organisationer.

De øvrige organisationer er: Øvelokaleforeningen Mono, Klüvers Big Band, spillesteder.dk, LMS – Levende Musik i Skolen og Folkemusikkens Fælles Sekretariat. Det gamle ”Kunstnernes Hus” bliver altså i fremtiden en slags ”Musikkens Hus”.

Bygningen ejes af Århus kommune og har ikke været i brug siden kunst-aktiviteterne rykkede til Århus Kunstbygning for et års tid siden.ROSA har indgået en 10-årig lejekontrakt med kommunen, og lige nu er håndværkere i færd med at gøre huset klar til indflytning. Det omfattende arbejde løber op i ca. to millioner kroner, som giver resultat i gennemgribende ombygninger, nye vinduer over alt, nogle få tilbygninger og den førnævnte scene.

Foto: Nils Åkesson