Thomas Buttenschøn gav provokerende gode efterskolekoncerter

Efterårets turnérække er nu overstået for Thomas Buttenschøn, der har været forbi 13 efterskoler landet over siden slutningen af september og gennem det meste af november måned. Hans solokoncerter på skolerne har været ventet med spænding, da Buttenschøn efterhånden har slået sit navn fast på den danske musikscene.

Buttenschøn har til dato udgivet 4 plader, og er som musiker mere rutineret på en scene, end det normalt er tilfældet med de musikere og bands, der spiller efterskolekoncerter arrangeret af ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med AFTRYK festivalen.

Det var tydeligt, at Thomas Buttenschøn allerede havde en stor fanskare på mange af efterskolerne, men han formåede i den grad at overraske de elever og lærer, der ikke kendte hans musik på forhånd. Sangeren med det karakteristiske høje hår og den genkendelige stemme gav nogle underholdende og personlige koncerter af høj musikalsk kvalitet, ene mand på scenen med sin guitar.

Han sang en god håndfuld sange fra det roste fjerde album Vinden der blæser, og fik de hujende elever til at synge med på ekstranumrene Den med alle ordene, Smukkere end smuk og Præsident i USA.

BGI-Akademiet Fotograf: Jacob AlmtoftInden Thomas Buttenschøn sprang på toget med kurs mod København efter den sidste koncert, nåede vi at stille ham et par spørgsmål om efterskolekoncerterne:

– Hvordan er det at spille for så ungt et publikum?

Det er faktisk meget sjovt at spille for efterskoleelever. De er virkelig meget med i koncerterne og involverer sig i det der foregår på scenen. På den måde er det slet ikke det samme, som at spille for et almindeligt koncertpublikum. Tit kommenterer eleverne, hvad jeg snakker om i mikrofonen, så man kan ligeså godt gå lidt til dem, og lave sjov, overraske dem og få dem med i koncerten. Ellers taber man dem på halvvejen.

– Hvad skal man tænke over som musiker, når man spiller på efterskoler?

Først og fremmest er det ret vigtigt med en god direkte kontakt til eleverne. Derfor kommer jeg også med en masse skøre historier, der får dem lidt op på mærkerne. De kan godt tåle en smule provokation fra scenen. Jeg vil gerne have fat i dem, der ikke rigtig kan sidde stille og hellere vil ned og spille computer end at høre musik. Så det er rigtig fedt, når det lykkes, og de unge bliver hooked og lytter efter musikken og teksterne. Det er en fed oplevelse  – og heldigvis er det mig, der står med mikrofonen, så jeg kan altid overdøve dem! Ha ha.

BGI Fotograf: Jacob AlmtoftI det nye år rammer Thomas Buttenschøn landets spillesteder, når han tager ud for at spille 17 koncerter fra januar og frem til marts.

Thomas Buttenschøn gav 17. november den sidste koncert på turneen på landets 2. største efterskole, BGI – Akademiet i Hornslyd. Læs her hvad eleverne sagde om koncerten:

Sagt om koncerten på BGI – Akademiet 17/11:

– Hvordan var koncerten?

– Det var rigtig fedt og sjovt. Man fik et rigtig godt indblik i hvem han er, fordi han snakkede så meget, som han gjorde. Det havde jeg ikke regnet med, så det var en rigtig god overraskelse.

BGI  Fotograf: Jacob Almtoft– Hvad var det bedste ved koncerten?

– Det hele var rigtig godt, musikken og koncerten som helhed. Det var helt vildt skægt, når han snakkede ind i mellem sangene, og da han fik salen til at synge med, og gentage hvad han sang. Det var sjovt!

– Hvad var bundskraberen?

Der var faktisk ikke noget, der var dårligt. Det var bare en rigtig god koncert.

 

Cecilie Mørch Korsgaard -16 år, Nørresundby– Hvordan var koncerten?

– Jeg synes det var rigtig godt og sjovt. Musikken er virkelig god. Jeg har også alle hans Cd’er, så det var rigtig fedt at høre ham live.

– Hvad var det bedste ved koncerten?

– Det bedste var faktisk helheden, og at han var så meget på hele vejen igennem. Det gjorde det hele rigtig godt.

– Hvad var bundskraberen?

– Der var ikke noget, der var skidt… jo, koncerten skulle have varet lidt længere!

 

Alexander Haugaard - 16 år, Aarup– Hvordan var koncerten?

– Det var en rigtig god koncert, rigtig underholdende, og det var slet ikke kedelig på noget tidspunkt.

– Hvad var det bedste ved koncerten?

– Det var, at han formåede at gøre det sjovt, samtidig BGI Fotograf: Jacob Almtoftmed at han spillede sine sange.

– Hvad var bundskraberen?

– Der var ikke nogen bundskraber, det var bare superfedt.