Wafande: Efterskoleturen blev bedre og bedre…

Wafande har været på E-Tur rundt på danske efterskoler, hvor han optrådte for en masse elever. Hele turen igennem har stemningen været høj, både i turbussen og til koncerterne, og Wafande fortæller her om den gode stemning til koncerterne, den glade reggae og de syngende elever.

I onsdags afsluttede Wafande en efterskoletur, der har varet tre uger og bestået af i alt 10 koncerter på efterskoler i både Jylland og på Fyn. Med sig på turen som dj’s havde han henholdsvis Fresh-I og Pharfar – der begge har produceret Wafandes album ”Du Ved Det” – og på en enkelt efterskole var Wafande selv DJ:
– Det har jeg aldrig prøvet før – men det var fedt, griner Wafande over en telefon fra sin tour bus i torsdags (Wafande påbegyndte nemlig sin egen tour sidste lørdag og kan de næste par uger opleves på spillesteder rundt i landet).

God stemning og reggae
Da E-Tur var med Wafande og Fresh-I ude på en efterskole halvvejs i turen – Horne Efterskole – var stemningen også høj allerede i bussen. Der blev sunget, og den medbragte McDonalds-mad inspirerede til en lille sang,  ”Reggae & Nuggets”, som både Wafande, Fresh-I og E-Turs udsendte jokende bliver enige om, har klart hit-potentiale. Men – der blev også snakket om stemningen på efterskolerne:

– Stemningen er meget anderledes end til en almindelig koncert. På efterskolerne bliver koncerten helt naturligt mere intim og i øjenhøjde. Og så er det jo mindre støj, siger Wafande, og Fresh-I tilføjer:

– Eleverne lytter virkelig, men de er jo også brutale, hvis man laver en fejl. Og så er det fedt at se unge mennesker, der fester, fordi de er høje på livet  – ikke fordi de har drukket alkohol.

Det er tydeligt at både Wafande og Fresh-I er glade for at spille på efterskolerne:

– Det er fedt fordi, vi selv kan huske, da vi gik på efterskole. Derfor vil vi også gerne have en positiv indflydelse på de unge, og give dem en oplevelse. Så er efterskoleturen jo også en fed måde at få udbredt reggaemusik på,  siger Wafande. – Der sker en hel masse indenfor dansk reggae for tiden, og det er jo vigtigt at have de unge med. Reggae passer rigtig godt til den der hygge-havefest-stemning, der er på en efterskole, siger Fresh-I.
”Helt vildt”

Ude på skolerne er Wafande hurtig til at vinde efterskoleeleverne og få sat gang i en fest. Men han mener også, at det er en fordel, at de ved lidt om, hvem han er påElever på Hammerum Fri- og Efterskole forhånd. Og at de kendte et par sange:
– Vi har jo lavet popsang sammen med Xander, som mange kender. Og så kender de fleste ”Gi’ Mig Et Smil”. Vi er helt vildt glade for, at vi har et par hits i posen. Så skal man ikke vinde eleverne på samme måde. Det giver noget credibility og får dem til at vågne op.

Og mange elever nævnte også netop ”Gi’ mig et smil” og stemningen som noget af det bedste ved koncerterne. Se for eksempel her, hvad eleverne på Horne Efterskole sagde efter koncerten.

Når Wafande ser tilbage på hele efterskoleturen, fortæller han, at han var ret overrasket over at eleverne var meget med: – De var med på det hele og virkelige gode til at synge med. Jeg prøver jo altid at få folk til at deltage, og på efterskolerne sang de med –  også på de sange de ikke rigtig kendte. Det var så vildt.
I det hele taget giver Wafande udtryk for, at han har været rigtig glad for efterskoleturen: – Det har været en stigende kurve. Wafande på E-TurDet er bare blevet bedre for hver koncert, jeg har fået solgt en masse cd’er og sikkert fået en masse nye unge fans, slutter han.