top of page

Aarhus Lydforening gentager succesen med endnu en lydteknikerworkshop

28. sep. 2023

Kvinder og minoritetsgrupper udgør en meget lille del af alle lydteknikere. Det vil Aarhus Lydforening lave om på, og derfor afholder de endnu engang workshoppen “#YouCanAlsoBeA Sound Engineer.”

Tilbage i april 2023 blev den første #YouCanAlsoBeA Sound Engineer-workshop afholdt, og efter tre intense og inspirerende dage stod det klart, at der skulle laves en udgave 2.0 af workshoppen. Aarhus Lydforening er nu tilbage med en ny workshop fra den 13.-15. oktober, så endnu flere kvinder og kønsminoriteter kan udforske og afprøve deres indre lydtekniker. 


Workshoppen bygger på en ambition om at skabe kønsbalance i lydindustrien – en branche der i høj grad er domineret af mænd. 

– Kvinder og kønsminoriteter er underrepræsenterede i lydindustrien, og der er en opfattelse af, at det er et “mandejob” at være lydtekniker. Den stereotyp vil vi gerne nedbryde, fortæller Sophia Sagaradze, der er stifter af Aarhus Lydforening og arrangør og mentor på workshoppen. 


I løbet af workshoppens tre dage vil deltagerne blive introduceret til, hvad live-lyd er for en størrelse, og hvordan man arbejder som lydtekniker i praksis. Der vil være undervisning i forskellig slags udstyr, og hvordan man laver lydopsætninger, der skaber de bedste lydbilleder til koncerter. Deltagerne kommer også til at prøve kræfter med lydprøver og lydproduktion til deres egen koncert. 


Ifølge Aarhus Lydforening er workshoppen blevet opdateret en smule siden sidst, så der denne gang vil være flere teoretiske detaljer og mere tid til at øve sig. Det hele foregår dog stadig på begynderniveau.


Vidensdeling, undervisning og et nyt fællesskab

Deltagerne kommer til at være i gode, kyndige hænder hos workshoppens tre mentorer: Sophia Sagaradze fra Aarhus Lydforening, Jonna Aspeklev fra Kleva Studio og Johanna Nielsen, som er freelance lydtekniker. De ved alle tre, hvad det vil sige at være kvinde i lydindustrien og er klar på at dele ud af deres viden og erfaringer. 


Udover vidensdeling og undervisning, vil der også være mulighed for at netværke og møde både bookere, producere og spillesteder. Ambitionen er at skabe et nyt fællesskab og et safe space, hvor der er mulighed for at udveksle erfaringer og diskutere kønssituationen i lydbranchen i både Danmark og udlandet. 


Workshoppen henvender sig primært til kvinder og kønsminoriteter mellem 16 og 35 år, men der er plads til alle, der er nysgerrige på live-lyd og musikteknologi. 


#YouCanAlsoBeA Sound Engineer arrangeres af Aarhus Lydforening, som arbejder på at skabe et knudepunkt for kreative ideer og et bæredygtigt miljø for alle typer af lydkunst. Projektet er skabt  i samarbejde med ROSA, DMF Aarhus, Radar, Turkis og VEGA med støtte fra Tuborgfondet og ROSA.


Læs mere om workshoppen og tilmelding her

4.png
bottom of page