Musikhjælp Scenesetup støtter 24 vækstlagsfestivaler i hele landet
4 Mar 2025
Gennem Musikhjælp Scenesetup har 24 vækstlagsfestivaler fra samtlige regioner nu fået tildelt et fuldt produktionssetup til festivalsæsonen 2025 – til gavn for vækstlaget både på og bag scenen.
Fra Løgumkloster til Fejø og fra Nørre Vorupør ved vestkysten til Østerlars på Bornholm. Efter to ansøgningsrunder til Musikhjælp Scenesetup er der nu udvalgt 24 vækstlagsfestivaler fra hele landet til den kommende festivalsæson. Festivalerne er valgt af et eksternt fagudvalg, som du kan læse mere om længere nede.
Med Tuborgfondets og ROSAs initiativ Musikhjælp Scenesetup har festivaler i hele landet kunnet ansøge om at få tildelt et fuldt produktionssetup – bestående af scene, lyd, lys og teknikere – til deres festival. Som en del af pakken deltager arrangørerne bag også i workshops med fokus på præproduktion og festivalproduktion. Læs mere om dette års workshops og tilmeld dig via linket her.
2025 bliver Musikhjælp Scenesetups andet år efter en festivalsæson sidste år, hvor 23 vækstlagsfestivaler fik tildelt et fuldt produktionssetup og deltog i workshops i tiden op til.
"Det er stærkt at se, hvordan Musikhjælp Scenesetup allerede har løftet festivaler over hele landet. Det betyder noget – ikke kun for unge, der står på scenen, men også for dem, der står bag og får erfaring med at skabe kulturoplevelser i deres lokalområde. Når vi kan give både vækstlagsartister og unge arrangører bedre rammer, er vi med til at styrke fremtidens musikbranche," siger Mikkel Sander, programansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet.
Ønsket fra Tuborgfondet og ROSA er at styrke produktionsforholdene for både vækstlagsarrangører og -artister samt at skabe muligheder for, at festivallandskabet kan blomstre.
“Det er utrolig vigtigt med fokus på det musikalske vækstlag, men de talentfulde musikere kommer ikke langt, hvis der ikke er scener, hvor de bor. Derfor er tiltag, som kommer rundt i hele landet med fokus på gode produktionsforhold for både musikere og arrangører samt workshops for arrangørerne, enormt vigtigt i forhold til at løfte kvaliteten af de festivaler, der skal promovere de næste generationer af musikere. Så på denne måde styrker man ikke kun det musikalske vækstlag, men også vækstlaget af platforme og afviklere,” siger John Fogde, bestyrelsesmedlem i ROSA.
Herunder kan du se et kort og en liste over alle de festivaler, der har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup i år.

Festivaler der har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup i 2025:
Cold Country, Nørre Vorupør (18.-19. april)
X Marks The SPOT, Aarhus (2.-3. maj)
Nose Noise, Grenaa (10. maj)
Surround Festival, Roskilde (16.-17. maj)
GNIST Festival, St. Heddinge (30.-31. maj)
Urban Breakout Hip-Hop Festival, København (31. maj)
Railroad Festival, Nørre Aaby (7. juni)
Slotsengens Musik, Løgumkloster (7. juni)
Fejø Freedom Festival, Fejø (20.-21. juni)
Beats & Bloom Ungefestival, København (9.-13. juli)
Øhavet Festival, Marstal, Ærø (18.-19. juli)
Endless Sommer Festival, Ebeltoft (25.-26. juli)
Kamelfestival, Hundested (25.-26. juli)
KlangFest, Østerlars, Bornholm (1.-2. august)
New Note Festival, Hillerød (1.-2. august)
Frigjort Festival, Christiania (8.-9. august)
UHØRT Festival, København (14.-16. august)
Lydfest, Birkerød (22.-23. august)
RUSK Festival, Ringkøbing (23. august)
Sæby Festival, Sæby (29.-30. august)
Glostrup Streetfestival, Glostrup (30.-31. august)
NØK, Randers (6. september)
Blue Ocean Music Festival, Ebeltoft (13. september)
Mosaik Festival, Herning (19.-20. september)
Fagudvalget
Fagudvalget for Musikhjælp Scenesetup i 2025 består af tre aktører fra det danske musikliv: Isabella Dayyani, Marie Qvist og Piet Breinholm.
Isabella Dayyani har under kunstnernavnet DAYYANI markeret sig på den danske pop-scene og har spillet en lang række små og store festivaler. Siden 2022 har hun bl.a. spillet et væld af vækstlagsfestivaler i Danmark samt Roskilde Festival, Reeperbahn Festival i Hamborg og Breminale Festival i Bremen.
Marie Qvist er ung kulturentreprenør med fingrene begravet i det jyske vækstlag. Hun har blandt andet arrangeret en række vækstlagsfestivaler i Kolding og Jelling, og er i dag en del af arrangørcrewet UMTO (UngeMiljøernes TakeOver), der er et fællesskab for kulturelle ungemiljøer i Midtjylland.
Piet Breinholm er trommeslager og Head of Entertainment & Events hos DFDS som blandt andet producerer Copenhell og utallige andre events på DFDS’ skibe. Han har tidligere siddet i ledelsen for UHØRT Festival og spillestedet Alice, samt siddet i bestyrelsen for hhv. SPOT Festival, Dansk Live og ROSA.
Tilbageblik på 2024
2024 var Musikhjælp Scenesetups første år, og vi ser nu frem til endnu en festivalsæson. Vi har samlet et par videoer, hvor du kan høre både festivalarrangører og musikere, der optrådte på festivalerne, fortælle, hvordan det gik sidste år.
Hør festivaler, der fik tildelt Musikhjælp Scenesetup i 2024, fortælle om deres oplevelser:
Og hør musikere, der har spillet på nogle af festivalerne i 2024, fortælle om vigtigheden af lokal opbakning og gode produktionsforhold:
Musikhjælp Scenesetup er et initiativ skabt i samarbejde mellem Tuborgfondet og ROSA. Scenesetup er en del af Tuborgfondets Musikhjælp, som samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. Læs mere om Musikhjælp Scenesetup på www.scenesetup.dk
