Bausongs undervisere
Læs mere om underviserne, som er tilknyttet BauSongs
BauSongs sangskrivercamp ledes af de tre undervisere Kaspar Kaae, Michael Møller og Greta Schenk, som alle har flere års erfaring med undervisning i musik på højskoler. Sangskrivercampen er idéudviklet af Kaspar og Michael. Deres solide baggrund og dedikation til musikundervisning har haft stor betydning for udviklingen af BauSongs.
Udover at være yderst kompetente undervisere har de alle tre sat deres præg på den danske musikscene gennem mange årsom aktive og erfarne musikere. Deres engagement og ekspertise tilfører en unik dimension til sangskrivercampen, hvor deltagerne får mulighed for at drage nytte af deres omfattende viden og færdigheder inden for musikskabelse og nysgerrighed på, hvad kunstneriske samarbejder kan frembringe..
Kasper Kaae
Kasper Kaae er uddannet filmkomponist fra Syddansk Musikkonservatorium. Udover sin karriere som filmkomponist har han udgivet fem albums og to ep'er med sit band CODY, hvor han er forsanger, sangskriver og arrangør. Han har derudover udgivet tre soundtracks og et soloalbum, og har co-writet med en række danske artister som Fallulah og Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh).
Michael Møller
Michael Møller er komponist, sangskriver og underviser og linjeleder for musik på Johan Borups Højskole. I løbet af de seneste 15 år har han cementeret sin position som en betydningsfuld skikkelse på den danske musikscene samt opnået både kunstnerisk og kommerciel succes. Gennem sit virke i indie-kollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han konsekvent leveret markante radiohits, inklusive fem Ugens Uundgåelige på P3. Med adskillige koncerter på både ind- og udlandsscener, herunder tre optrædener på Roskilde Festival, har han bidraget betydeligt til musiklivet.
Greta Schenk
Greta er uddannet i sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og i komposition fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Derudover er Greta i øjeblikket aktiv med sit soloprojekt GRETA, hvori hun har udgivet tre anmelderroste album, og hun er netop nu aktuel med albummet “Portals”. Hendes musikalske rækkevidde strækker sig fra sangskrivning og produktion til udgivelse, og hun har turneret på festivaler og spillesteder i hele Danmark, samt i Tyskland, Norge og Sverige.
Interview med Michael Møller
Vi tog en snak med Michael Møller for at blive klogere deres vej ind i BauSongs, deres oplevelse med campen og storbyen Berlin:
– Kaspar og jeg har stærke bånd til Berlin – vi har boet der (Kaspar gør stadig), og vi har begge en tysk kæreste. I forbindelse med vores arbejde på Johan Borups Højskole arrangerede vi flere ture med vores sangskriverhold til Berlin, hvor vi arbejdede i studierne i Bauteil3. Det var enormt givende, og derfor begyndte vi at drømme om at lave en mere åben camp i Berlin. Vi kom i snak med ROSA, som var meget glade for idéen og kastede sig over idéudviklingen sammen med os. Vi blev enige om, at vi manglede en tredje underviser, og Greta var det perfekte match – hun er tysk/dansk, har indspillet i Berlin og været meget i højskoleverdenen, siger Michael Møller.
Ifølge Michael Møller, kom idéen også fra et savn om mere fokus på proces på sangskrivercamps:
– Vi har selv haft svært ved at etablere musikalske forbindelser i Tyskland, og derfor så vi dette som en hjælp til yngre sangskrivere. Samtidig følte vi, at mange camps er meget “produktorienterede” (og intet ondt om det), hvor vi – med vores højskolebaggrund – kunne lave en lidt anderledes camp med mere fokus på processen.
Og det at præsentere en dansk højskolepraksis på en sangskrivercamp med tyske sangskrivere, som ikke kender tilgangen, har været en kæmpe succes:
– Det har været fascinerende og for de ikke-danske deltagere [...] en klar øjenåbner. Ikke mindst de udenlandske var meget glade for de mange oplæg og benspænd, nævner Michael Møller.
Det har endvidere givet et fokus, som nogle ikke har oplevet før: “En af vores kursister beskrev det som at give fodboldspillere træning, før man sender dem på banen! Det er et billede, vi er ret glade for; at højskolefokus netop forsøger at give en masse værktøjer, som rækker ud over de sange, der bliver skrevet på camps”, forklarer Michael Møller.