top of page

- I Tyskland skal du betale for sådan en tour – og i øvrigt er det nærmest umuligt at komme på den

19. sep. 2022

De to vindere af KarriereKanonen, Dillistone og USSEL, afsluttede i sidste uge deres E-ur i et tætpakket lokale, med festglade elever på Eriksminde Efterskole.

Efter tre ugers turné og ni dobbeltkoncerter på efterskoler i Danmark, står Dillistone (Morten Aamodt) og USSEL (Emil Baadsgaard) begge tilbage med flere gode minder om E-Tur:


– Jeg tager en kæmpe læring med herfra. Hvilke sange der dur –  eller hvorfor de ikke dur. Hvad jeg kan lide – hvad folk kan lide. Og hvordan de to ting møder hinanden. Jeg tager selvfølgelig også nogle nye fans med: Der er utrolig mange, der har rakt ud, som forhåbentlig vil være med på den her rejse, som hele det her forløb har startet, fortæller Dillistone efter turens sidste koncert, hvor USSEL tilføjer:


– Jeg tager en masse gode minder og stunder med herfra. Et minde om det tidspunkt, hvor man startede med at spille koncerter og blev en bedre performer.


Målsætning om turné-erfaring

Et af formålene ved E-Tur er, at give unge danske acts vigtig turné-erfaring, som ellers er svært opnåeligt på dette tidlige tidspunkt i karrieren. Dillistone og USSEL fik begge sat nogle ord på netop det begreb, da de blev spurgt, hvad der var det fedeste ved E-tur.


– Det fedeste var at komme ud og prøve musikken af live. Det er ikke rigtig noget, jeg har prøvet før. Jeg har siddet meget bag en computer som producer og sangskriver, så det var utrolig specielt og uddybende som artist at komme ud, og rent faktisk kigge folk i øjnene, og se om de kan lide ens musik eller ej. Som min manager sagde: “I Tyskland skal du betale for sådan en tour – og det er i øvrigt umuligt at komme på dem”, lyder det fra Dillistone. 


– Det med at man spiller så mange koncerter i træk, og har mulighed for som band at dygtiggøre sig. Dét har været super fedt. Også bare at få nogle kilometer i benene, og komme ud og spille en masse koncerter rundt omkring forskellige steder i Danmark, så det forhåbentlig forgrener sig lidt. Så man ikke kun har lyttere og fans i København, fortæller USSEL.


Har haft gavn af hinanden

Dillistone og USSEL har under turnéen kunne lære af hinanden, og har været glade for at have hinanden til at dele oplevelsen med:


– Jeg kunne ikke have gjort det uden Emil og hans hold. Jeg har lært sindssygt meget af dem, og det har også bare været fedt at kunne dele den her oplevelse sammen. Det er jo meget intimt og meget specielt. Jeg har også lært meget af Emils stage presence. Han er jo pissegod på scenen, siger Dillistone, hvor USSEL supplerer: 


– Vi har jo boet sammen i et par uger og været sammen hele tiden. Der var hele tiden noget, man kunne hjælpe hinanden med – give hinanden nogle gode råd med på vejen, og også få nogle gode råd tilbage. Det har helt sikkert været en kæmpe ting. Det har været fedt for os begge at have nogen at dele det med.


Efter E-Tur: - Jeg føler mig meget bedre forberedt nu

Som vinder af KarriereKanonen, var en af præmierne at komme med ROSA på E-tur, som begge artister synes var en relevant præmie:


– Det er nok en af de bedste præmier jeg har fået. Jeg har aldrig spillet live før KarriereKanonen. Hvis jeg ikke havde haft det her forløb til at kunne prøve ting af, som jeg ikke lærte gennem KarriereKanonen, så tror jeg, at jeg ville være et helt andet sted. Jeg føler mig meget bedre forberedt nu. Jeg er også blevet kontaktet af bookere, der er interesseret i at arbejde med mig, og jeg har allerede fået et par shows, siger Dillistone.


USSEL tilføjer:


– Det synes jeg helt sikkert. Det er jo fedest at komme ud og spille en masse jobs, og komme afsted, og vise unge mennesker sin musik.


Ovenstående E-Tur er arrangeret i samarbejde med Bandakademiet, LMS – Levende Musik i Skolen.USSEL på E-Tur. Foto: ROSA

Foto: ROSA

4.png
bottom of page