top of page

Første vækstlagsfestivaler er valgt til Musikhjælp Scenesetup

5. feb. 2024

Efter et Open Call, der blev søgt af 73 festivaler, har et eksternt fagudvalg nu voteret og udvalgt de første festivaler, der modtager et scenesetup til deres festival i 2024. Hvilke festivaler det er, og hvilke ledige datoer der er åbne for at søge, kan du se længere nede i artiklen.

Det er som sagt stadig muligt at søge om at få et Musikhjælp Scenesetup ud til jeres festival. Der er nemlig enkelte ledige datoer til rådighed i juni-september 2024, som man kan søge lige nu.


Det drejer sig om følgende datoer:  Uge 23 (3.-9. juni), 26 (24.-30. juni), 27 (1.-7. juli), 31 (29. juli-4. august), 35 (26. august-1. september), 37 (9.-15. september) og 39 (23.-29. september). Der er ansøgningsfrist 20. februar kl. 23.59, og man kan søge her.


Det eksterne fagudvalg består af de kompetente musikaktører: komponist og artist Isabella Dayyani, kulturentreprenør Marie Qvist og Piet Breinholm, der er musiker og mangeårig tidligere spillestedsleder, bestyrelsesformand m.m. De var sat på en hård opgave med at udvælge festivalerne, da niveauet hos alle ansøgere var tårnhøjt, fortæller Isabella Dayyani her: 


“Der var virkelig mange gode ansøgere, så det var mega svært at vælge. Der er så mange ambitiøse festivalarrangører, gode initiativer og fede projekter derude. Jeg synes, at det siger noget om, at ungdommen gerne vil kulturen. Det er mega svært at drive en festival, at få budgettet til at gå op og samtidig nå igennem med de mål, som man sætter sig for. Men der er så meget gejst og engagement i de her ansøgninger, og det bekræfter mig i, at kulturen nok skal overleve i Danmark”, fortæller Isabella Dayyani, der selv er artist under navnet DAYYANI.


Musikhjælp Scenesetup er sat i verden for at styrke up-and-coming artister og samtidig støtte det blomstrende og mangfoldige festivalmiljø i Danmark. Og de kriterier, som fagudvalget har udvalgt festivalerne ud fra, har netop også været fokus på vækstlaget og unge, fortæller Isabella Dayyani: 


Det vigtigste har været at arrangørerne skulle have fokus på vækstlaget og gøre en indsats for at inddrage flere unge indenfor arrangør-feltet. Samtidig skulle ansøgerne også have et klart og realistisk budget, da det sender et signal om, at man forstår, hvad det vil sige at drive en festival.

Derover har vi også prøvet at sprede de tildelte ansøgere ud så godt som muligt både geografisk, genremæssigt og tidsmæssigt, så setuppet kan komme mest muligt i brug. Men der var også andre ting i spil som for eksempel at have et godt up-coming program og lignende. Det var som sagt en svær opgave at vælge ud og frasortere, men jeg er meget glad for resultatet”. 


Her er de festivaler, der er blevet udvalgt i første runde af Musikhjælp Scenesetup:


Blue Ocean Music Festival - Ebeltoft

Brohaven - Aarhus

Farm Festival - Ullerslev

Frigjort Festival - København

Gemini Festival - Aarhus N

Gnist Festival - St. Heddinge

Havblik Festival - Bogø

Kamelfestival - Hundested

Nærvær - Nakskov

Surround Festival - Roskilde

Sydhavnens Festival - Aarhus

Railroad Festival - Nørre Aaby

Ødsted Festival - Vejle

X Marks the SPOT - Aarhus

4.png
bottom of page