top of page

Danish Music Awards Blues: Nu kan du indstille dine favoritter – billetsalget til prisaftenen er startet

20. mar. 2023

Vær med til at udpege det seneste års blues-esser – der kan indstilles frem til 1. maj. Priserne uddeles onsdag 16. august på Turbinen i Randers.

Så skal vi i festtøjet igen: Onsdag 16. august hylder vi traditionen tro den bedste danske bluesmusik ved DMA Blues på Turbinen i Randers. Vi skal have overrakt tre tunge DMA-statuetter, vi skal have overrakt en ildsjælspris – og så bliver det hele pakket ind i et musikalsk program, der plukker sultent fra blues’ens mangefarvede palette. Der er lagt i kakkelovnen til en aften, der understreger, at der findes meget mere end blues fra Chicago, deltaet og ørkenen – den trives også i bedste velgående i de københavnske kældre, på den jyske hede og alt derimellem.


Vi tør godt love, at det bliver blåt med blåt på – med både solide rødder forankret i traditionen og med friske nye knopskydninger. Det ér ikke uden grund, at bluesen regnes for meget af den moderne musiks moder.Blues til eftertanke, blues til drømme, blues til hvad det skal være – og denne aften især blues til fest. Billetsalget er startet nu og billet kan købes her.


Nisse Thorbjørn og Sahra da Silva ved DMA Blues 2022. Foto: Frank Nielsen.


Fire kategorier

Mens der stadig arbejdes på programmet til selve festaftenen, ligger det fast, at der skal nomineres kandidater til i alt fire kategorier. Fra i dag og frem til 1. maj kan du indstille dine favoritter. Brug links’ene nedenfor. Efterfølgende vil et fagudvalg stå for selve nomineringerne i de fire kategorier  – og så udpeges vinderne som sagt 16. august i Randers.


Årets Danske Bluesudgivelse: Her skal vi finde årets danske album (cd, lp, streaming m.v) udgivet i perioden 1. maj 2022 – 30. april 2023. Indstil her.


Blues Liveprisen: Hvem har givet de største oplevelser på scenen gennem det sidste år? – online koncerter, streaming-koncerter, sammenhængende liveudsendelser m.v. tæller også. Periode 1. maj 2022 – 30. april 2023. Indstil her.


Ud Af Det Blå-prisen: Her efterlyser vi det nye navn/ubeskrevne blad, der i det forgangne år har gjort sig særlig bemærket. Enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling. Eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer. Indstil her.


Og så har vi også prisen til ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman”: Her hylder vi  en ægte blå ildsjæl, der har særlig betydning for blues-miljøet herhjemme gennem det seneste år. Indstil her.


Der er deadline for indstillinger mandag 1. maj. Årets nominerede offentliggøres 2. juni.

4.png
bottom of page