top of page

DAYYANI på E-TUR: – Det har været vildt fedt og er en rigtig god erfaring at få

29. mar. 2023

DAYYANI har netop afsluttet sin E-TUR efter tre uger med i alt ni koncerter på efterskoler rundt i landet. En tur, der både har været intens og en god læringsproces, som Isabella Dayyani nu anbefaler til andre musikere.

En sitrende energi, forventningsfulde efterskoleelever med autografer på nedslidte sko og klar til at tage selfies med bandet. At spille koncert på en efterskole kan være noget helt specielt. I løbet af tre uger i marts har DAYYANI (aarhusianske Isabella Dayyani) og bandet (Jacob Broe og Jakob Grønborg), spillet på ni efterskoler i det danske land i forbindelse med ROSAs efterskoleturné E-TUR. En tur der netop er afsluttet, og som DAYYANI nu ser tilbage på.


– Det har været vildt fedt. Vi har som band – og mig personligt – fået vildt meget erfaring helt generelt, fortæller Isabella Dayyani.


Med en intens koncertrække i bagagen har hun og bandet blandt andet fået mere hård hud, hvad angår det logistiske og tekniske ved at spille koncert. 


– Det bliver på en måde rutine, og vi fik til sidst et vildt godt flow med at stille op.


Et særligt publikum

Selvom det at give koncerter ikke er nyt for DAYYANI, der i februar spillede på Hotel Cecil og Radar, har det været en anderledes oplevelse at være pågå turné for efterskoleelever. Et publikum hvor næppe alle har været til koncert før.


– Efterskoler er et helt særligt crowd. Jeg oplevede, at de udtrykte sig og var mere aktive. Jeg havde glædet mig til at møde de unge mennesker og opleve deres verden på tæt hold.


Man kan ikke gøre som man plejer

Samtidig var det forskelligt, hvad publikum havde brug for og havde af forventninger fra aften til aften. Undervejs fandt bandet også ud af, at de ikke altid kunne gøre, som de plejer. Det fungerede derfor bedre for Isabella Dayyani, da hun begyndte at tale mere mellem numrene, hvilket hun ikke plejer at gøre i samme grad. 


– Jeg kunne mærke på efterskoleeeleverne, at det havde de mere brug for, så jeg også var mere nede på jorden og i øjenhøjde. Det er heller ikke alle crowds, der har været lige engagerede, så det kunne også være en udfordring at få dem i gear og stemning.


Udvikling undervejs

Faktisk er det lang tid siden, at DAYYANI hørte om E-TUR for første gang.


– Vi talte om at ansøge til E-TUR allerede inden vi begyndte at turnere. Vi tænkte, det ville være en virkelig god mulighed for netop at komme ud, spille en masse koncerter og få det ind under huden med en masse erfaring.


Med ep’en ude var dette forår et oplagt tidspunkt at komme ud på E-TUR for DAYYANI. En tur, Isabella Dayyani ser tilbage på med stor glæde.


– Jeg synes, alle skal søge om at komme på E-TUR. Det har været vildt fedt og er en rigtig god erfaring at få.


DAYYANI udgav i februar ep’en Pretty In Defense og har allerede planer om at lave et album over sommeren.
4.png
bottom of page