top of page

Festivalsæsonen med Musikhjælp Scenesetup er i fuld gang

23. maj 2024

Tuborgfondets og ROSAs nye initiativ Musikhjælp Scenesetup støtter i år 23 vækstlagsfestivaler rundt i Danmark. Vi har nu taget hul på festivalsæsonen og talt med både arrangører og bands på de første festivaler, der allerede er løbet af stablen.

Solen står højt på himlen, og i flere afkroge af Danmark er festivalsæsonen allerede godt i gang. Det er nu mange måneders forberedelser for alvor kulminerer for både store og små festivaler.


Med det nye initiativ Musikhjælp Scenesetup støtter Tuborgfondet og ROSA i år 23 vækstlagsfestivaler i hele landet for blandt andet at styrke forholdene for festivalerne og ikke mindst vækstlagsartisterne. Helt konkret har festivalerne kunnet ansøge om at få tildelt et fuldt produktionssetup med scene, lyd, lys og teknikere. Samtidig har festivalerne deltaget i workshops med fokus på netværk og vidensdeling på tværs af vækstlagsfestivalerne til at klæde dem på til årets festivalsæson.


Indtil videre har Musikhjælp Scenesetup været på fem festivaler i april og maj. Lige fra Gnist Festival ved Stevns Fyr til NOSE NOISE Festival midt på torvet i Grenaa centrum. Og netop i Grenaa har Musikhjælp Scenesetup hjulpet NOSE NOISE med at realisere en stor drøm om at have to scener. 


“Det giver mulighed for, at der er mange flere, der kan komme, og at flere kan spille. Det er megadejligt. Der er ikke så meget musikmiljø herude, og vi vil virkelig gerne give alle de bands, der er herude, en mulighed for at spille,” fortæller Sofie Fredenslund, der er en af arrangørerne bag festivalen, som i år måtte melde udsolgt.


“Vi er så overvældet over, at så mange har lyst til at støtte op.”


I videoen herunder kan du se og høre, hvordan det gik på NOSE NOISE i april:


"En af vores bedste koncerter"

Et af de store ønsker med Musikhjælp Scenesetup er at støtte op om de mange vækstlagsartister, som netop vækstlagsfestivalerne ofte er et vigtigt springbræt for.


Indtil videre har navne som Melodi Ghazal, Anine Bjørk, Clean Out Louis, Rezwan Taha & Luna Ersahin og Zonet spillet på Musikhjælp-scenen.


“Det er i hvert fald en af de største scener, vi har spillet på. Vi er vant til at spille på bittesmå scener, så det var vildt at have den der frihed,” fortæller Gus Gissel fra bandet Zonet, der åbnede ballet på NOSE NOISE, og Gus supplerer:


“Jeg synes, det var en af vores bedste koncerter.” 


På Surround Festival fik musiker Anine Bjørk og bandet også mulighed for at udfolde sig midt på Stændertorvet i Roskilde.


“Det er ikke særlig mange gange, at jeg har spillet på så stor en scene, så det var ret sjovt at få lov til. Teknikerne var også megasøde og meget professionelle,” fortæller Anine Bjørk, der åbnede Musikhjælp-scenen på årets Surround Festival.


Se billeder fra de første festivaler nederst i artiklen.


Anine Bjørk og band på Surround Festival.

Musikhjælp Scenesetup er tildelt til følgende festivaler i 2024:

Nose Noise Festival, Grenaa (27. april)

X marks the Spot, Aarhus (4. maj)

Av, Min Guldtand, Tisvildeleje (10.-11. maj)

Gnist Festival, St. Heddinge (10.-12. maj)

Surround Festival, Roskilde (17.-18. maj)

Brohaven, Aarhus (24. maj)

Farm Festival, Ullerslev (1. juni)

Railroad Festival, Nørre Aaby (15. juni)

Havblik Festival, Bogø By (21.-22. juni)

Metal Magic Festival, Fredericia (11.-13. juli)

Ødsted Festival, Vejle (17.-21. juli) 

Kamelfestival, Hundested (27.-28. juli)

New Note Festival, Hillerød (2.-3. august)

Frigjort Festival, Christiania (9.-10. august)

Sydhavnens Festival, Aarhus (16.-17. august) 

Otto Festival, København SV (16.-17. august)

Gemini Festival, Brendstrup (24.-25. august)

Sæby Festival, Sæby (30.-31. august)

Blue Ocean Music Festival, Ebeltoft (7. september)

Subfestival, Holstebro (7. september)

September Sounds, Horsens (13.-14. september)

Nærvær, Nakskov (20.-21. september)


Åbner for ansøgninger til 2025

I efteråret 2024 åbner vi op for ansøgninger til festivalsæsonen 2025. Hold øje med Tuborgfondets og ROSAs kanaler samt www.scenesetup.dk, hvor vi offentliggør datoer og generel information. 


Musikhjælp Scenesetup er et initiativ skabt i samarbejde mellem Tuborgfondet og ROSA. Scenesetup er en del af Tuborgfondet Musikhjælp, som samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. 4.png
bottom of page