top of page

Fire aarhusianske spillesteder inviterer til koncerter under fodboldfesten på havnefronten i samarbejde med ROSA og Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

6. jun. 2024

Banen er kridtet op til en musikalsk fest, når årets EM løber af stablen og der vises kampe på storskærm ved havnefronten. De fire spillesteder, Voxhall, Radar, Train og turkis, er gået sammen med ROSA og Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune om at præsentere en række koncerter til fodboldfesten på havnen midt i smilets by.


Om samarbejdet udtaler Baris Citirikkaya, Co-leder/kurator turkis:


"turkis er midtbanespilleren, der ikke nødvendigvis skriver sig på måltavlen eller går ned i en hård tackling, men når vi lykkes, er vi dem, der gerne vil drible, fordele, lægge op og inspirere til det smukke i spillet. På banen står vi side om side med et udpluk af vores gode kolleger fra musiklivet, hvor samarbejdet og musikken netop viser den diversitet, byen består af. Det glæder vi os til – god kamp!"


Og Marie Ettrup, kommunikationschef på TRAIN, fortæller: “TRAIN er begejstrede for sammen med et stærkt hold at præsentere en musikalsk fest i samspil med fodboldfesten til visningen af EM-kampene på havnefronten – det er to fester, som bringer aarhusianerne endnu tættere sammen denne sommer. Det glæder vi os over at være en del af.”


Holdet er sat med seks stærke artister, der sikrer, at fodboldfesten får et solidt og festligt indspark. Her vil Rigmor, Dayyani, Alvah, Svea S,Total Hip Replacement og Pak holde kampgejsten oppe hos publikum i optakt til og mellem udvalgte kampe.


Dribl ned til havnefronten og scor højt på musikalske oplevelser den 14., 15., og 21. juni.


Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, glæder sig:


Der er lagt op til en kæmpe fest på Herman Sallings Plads. Havnefronten er en fantastisk ramme for en stor fodboldfest, og det er helt oplagt, at en musikby som Aarhus også inviterer publikum på store danske musikalske oplevelser. Jeg glæder mig til byde hele Aarhus velkommen,” siger Rabih Azad-Ahmad.Rigmor er et aarhusiansk dansksproget indierockband, der i 2024 udgav deres andet album “Vælter vi mørket”. Deres koncerter er kendetegnet ved deres dynamik, autenticitet og energiudladninger. De har blandt andet spillet på SPOT Festival, Roskilde Festival og i DRs koncertsal.


VoxHall er blevet inviteret til at støtte op om den kommende EM-fodboldfest i Aarhus – og vil selvfølgelig bidrage og støtte den lokale musikscene. Valget var nemt. Så glæd dig til at høre Rigmor, som får poesi og musikalsk skønhed til at smelte sammen,” siger Tom Fjederholt, Manager & Promoter, VoxHall.


Aarhusianske Dayyani har skabt bølger på den danske popscene med sin dybtgående og energiske musik. Dayyani slog sit navn fast med den anmelderroste EP “Pretty in Defense” i 2023 og har blandt andet spillet på Roskilde Festival og Reeperbahn.


Norske Alvahs lyd kombinerer art pop, R&B og trip hop med rå og følelsesladede tekster. Hun henter inspiration fra de norske fjelde og det pulserende byliv. Hendes debut EP “Hindsight” havde premiere i “Wonderland Magazine UK”. Alvah har blandt andet været på tour med MALU og GRETA.


Svea S spiller dansksproget pop og med den guld-certificerede single “Hey Far” slog hun sit navn fast på den danske musikscene og slog alle danske rekorder for brugervideoer på TikTok. Svea S har i efteråret 2023 været på spillestedsturné rundt i landet og spillet på flere festivaler.


Total Hip Replacement er et åbyhøjsk groove-kollektiv, der er kendt for deres energiske livekoncerter. Bandet spiller alt fra berusende reggae-rytmer over til sjælfulde melodier, der sammenflettes med budskaber om den retning, som verden er på vej mod. Det er mørkt og håbefuldt på en og samme tid.


Rockbandet Pak udgav i 2024 deres dansksprogede debutalbum “Pak”. Deres lyd formår både at skue tilbage til bandets idoler som Gasolin og Oasis – samtidig med at det skuer fremad. Pak har blandt andet spillet på SPOT Festival og på Vega.


Ole G. Jørgensen, spillestedsleder på Radar, kommenterer afslutningsvist:


EM er en folkefest på tværs af grænser. Det er en ære at være en del af det femkløver, der kommer til at præsentere de feststemte fodboldentusiaster for en række stærke, danske artister, som de måske ikke ville have oplevet ellers. Det vil give festen noget, som alle kan samles om og glædes ved.


Hvor: Herman Sallings Plads, 8000 Aarhus C

Vil du vide mere?: Kontakt Sidsel Thomassen, sidsel@radarlive.dk, eller Nadia Donnerborg, nadia@rosa.org.

4.png
bottom of page